Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr și-a văzut tatăl murind sub o ploaie de gloanțe, după ce mașina lor a fost atacată de ruși: „Tată, tată, nu, nu!”

A 12-a zi de război, dar speranţe minime de pace. Rusia atacă în continuu şi pregăteşte noi ofensive în oraşe cheie. Occidentul crede că un asalt asupra Kievului e iminent. Pentru a doua zi la rând evacuarea civililor este o misiune imposibilă: o rută de evacuare din Mariupol era "minată". Mai mult, Ucraina susţine chiar că toate aceste coridoare umanitare anunțate de Moscova le-ar permite oamenilor să se refugieze doar în Rusia și Belarus.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 19:32

Vezi și

Ucraina rezistă în a douăsprezecea zi de asalt al ruşilor, dar cu preţul multor vieţi pierdute. Noaptea s-au dat iar lupte grele în marile oraşe. In Harkov, 8 oameni au murit după ce rachetele au lovit un bloc de locuinţe.

În ciuda dezminţirilor Rusiei, civilii nu sunt scutiţi de nicio oroare. Mai multi oameni ar fi fost executaţi în timp ce stăteau la coadă, la alimente, potrivit jurnaliştilor ucraineni. Disperaţi, oamenii se revarsă în gări în speranţa că vor reuşi să scape în ultimul ceas din capcana morţii.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei:Nu vom ierta! Sute de victime, zeci de mii de oameni care suferă. Nici Dumnezeu nu va ierta. Nici astăzi, nici mâine. Niciodată. Şi în loc de iertare va veni Ziua Judecăţii”.

Ruşii au aruncat cel puţin 600 de rachete de la începutul asaltului, potrivit Pentagonului.

Pe acelaşi subiect

Civili ucraineni uciși de obuzele rușilor

În Kiev, un tânăr şi-a văzut tatăl murind sub ochii lui, după ce maşina în care erau a fost atacată de trupele ruseşti. ”Tată! Tată! Nu, nu!”, se aude tânărul pe filmare.

În Irpin, o familie întreagă mama, tatăl şi cei doi copii au fost ucişi în timpul operaţiunii de evacuare. De altfel armata rusă a anunţat si astăzi că va deschide mai multe culoare umanitare şi va înceta focul pentru a pemite evacuarea civililor în Kiev, Harkov, Mariupol şi Sumi. Ucrainenii spun însă că misiunile au eşuat după ce ar fi descoeprti că unul din trasee fusese minat de ruşi.

Toate tunurile sunt în continuare pe capitală. Trupe recrutate din Siria ar putea participa la asaltul asupra Kievului care, spun serviciile secrete, ar fi iminent. Occidentul ia în calcul inclusiv să susţină un guvern în exil. Ucrainenii sunt hotărâti să reziste până la ultimul om.

Vitali Klitschko, primarul Kievului: ”Nu plecăm nicăieri din Kiev. Fiecare casă, fiecare stradă, fiecare punct de control. Le vom apăra până la moarte dacă este necesar”.

Rusia continuă ofensiva în sudul Ucrainei, fundamentală pentru soarta războiului

Fără să înceteze atacurile asupra Kievului, Rusia îşi concentrează ofensiva în sud, fundamentală pentru soarta acestui război. Controlul Mării Negre i-ar oferi un avantaj strategic uriaş lui Vladimir Putin.

Sergey Bratchuk, purtător de cuvânt armată regională Odessa: ”Din nefericire, nu am avut parte de o noapte liniştită. Inamicul a lansat rachete de pe mare din zona localităţii Tuzla. Ţinta atacurilor au fost puncte esenţiale de infrastructură”.

Un milion şi jumătate de oameni au părăsit până acum Ucraina. Dar ONU avertizează că această criză umanitară este abia la început: peste 4 milioane de ucraineni vor deveni refugiaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tânăr și-a văzut tatăl murind sub o ploaie de gloanțe, după ce mașina lor a fost atacată de ruși: „Tată, tată, nu, nu!”