Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a povestit că a lucrat ca taximetrist ca să facă rost de bani: ”E neplăcut să vorbesc despre asta”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit că după dezintegrarea Uniunii Sovietice, în 1991, a fost nevoit să lucreze ca taximetrist pentru a face față greuăților financiare din acei ani, potrivit BBC.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 13.12.2021, 15:58

Vezi și

Preşedintele Vladimir Putin a deplâns prăbuşirea Uniunii Sovietice, în urmă cu trei decenii, ca fiind dispariţia a ceea ce el a numit ”Rusia istorică” şi a adăugat că a urmat o criză economică atât de gravă încât a fost nevoit să lucreze ca şofer de taxi pentru a face față situației, scrie BBC. Înainte de căderea URSS, Vladimir Putin a fost agent KGB în Germania de Est. După ce a demisionat din serviciul secret, s-a angajat la Primăria din Sankt Petersburg.

Comentariile liderului de la Kremlin, difuzate duminică de televiziunea de stat din Rusia, ar putea alimenta şi mai mult speculaţiile privind planurile sale să recreeze Uniunea Sovietică şi un atac asupra Ucrainei, acuzații pe care Kremlinul le-a respins.

„A fost vorba de dezintegrarea Rusiei istorice. (…) Uneori a trebuit să câștig niște bani în plus. Adică să câștig niște bani cu mașina, ca șofer particular. Sincer, nu-mi place să vorbesc despre asta, dar, din păcate, asta a fost situația”, a declarat Vladimir Putin în documentarul “Rusia. Istorie recentă”.

În acea perioadă, taxiurile erau o raritate în Rusia, iar mulți indivizi lucrau ca taximetriști de ocazie, uneori folosind mașinile de serviciu, chiar și ambulanțe, potrivit sursei citate. 

Pe acelaşi subiect

Rusia va plăti un preț “teribil” dacă va ataca Ucraina 

Occidentul a acuzat Rusia că a desfăşurat zeci de mii de trupe în apropierea Ucrainei, în pregătirea unui posibil atac, posibil din ianuarie. Grupul celor Şapte democraţii bogate ale lumii a avertizat duminică Moscova cu privire la consecinţe “teribile” dacă va ataca Ucraina.

Kremlinul a spus că Rusia nu are de gând să lanseze un nou atac asupra Ucrainei şi că Occidentul pare să se fi convins de intenţiile agresive ale Moscovei pe baza a ceea ce numeşte poveşti false din media occidentală.

Rusia a anexat regiunea Crimeea a Ucrainei în 2014 şi i-a susţinut pe separatiştii care au preluat controlul asupra unei zone din estul Ucrainei în acelaşi an şi care continuă să lupte cu forţele guvernamentale ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a povestit că a lucrat ca taximetrist ca să facă rost de bani: ”E neplăcut să vorbesc despre asta”