Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul Sinaia a câştigat, în cadrul World Ski Awards, trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România

Oraşul Sinaia a câştigat, în cadrul galei World Ski Awards, trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România.

de Redactia Observator

la 21.11.2017 , 18:16

Oraşul Sinaia a câştigat, în cadrul World Ski Awards, trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România

Oraşul Sinaia a câştigat, în cadrul galei World Ski Awards, trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România, 2017 fiind primul an în care România a fost inclusă pe lista nominalizărilor.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Sinaia, World Ski Awards este singura iniţiativă globală care premiază şi promovează excelenţa în turismul de iarnă, a V-a ediţie a evenimentului având loc în perioada 17-19 noiembrie la Kitzbühel (Austria).

În acest an, România a fost inclusă pentru prima dată pe lista nominalizărilor din cadrul galei în care au fost premiate staţiuni, hoteluri, cabane şi agenţii de turism, dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de ţari din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franţa, Italia.

Articolul continuă după reclamă

Nouă staţiuni de schi din ţara noastră au fost nominalizate în cadrul galei, fiind vorba despre Sinaia, Poiana Braşov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoş, Straja, Vatra Dornei şi Vidra Transalpina, dintre acestea Sinaia câştigând, prin vot direct, trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România.

 'Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. (...) S-au construit de atunci trei instalaţii pe cablu, două gondole şi un telescaun, două instalaţii de zăpadă artificială, s-au achiziţionat maşini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. (...) Investiţii pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro. (...) Un astfel de trofeu îţi dă o oarecare încredere, confirmă un potenţial', a declarat, potrivit comunicatului, primarul Vlad Oprea.

La Sinaia au început pregătirile pentru sezonul de iarnă, instalaţiile de zăpadă artificială fiind pornite la Cota 2000 şi urmând ca, în funcţie de temperatura aerului şi precipitaţii, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie, arată sursa citată. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Oraşul Sinaia a câştigat, în cadrul World Ski Awards, trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România