Antena Meniu Search
x

Video Anchetă după incendiul de la Prosper Plaza. Procurorii iau în calcul toate scenariile posibile, de la scurtcircuit, la o posibilă mână criminală

Centrul comercial Prosper Plaza a luat foc în urma unei explozii puternice, în timp ce aproximativ 200 de oameni erau acolo.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 23.03.2022, 13:32

Vezi și

Din fericire nu au fost victime însă, în doar o oră, clădirea cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi a fost cuprinsă de flăcări şi s-a făcut scrum, în ciuda intervenţiei pompierilor. Asta pentru că în zonă s-a construit haotic, iar accesul pompierilor a fost îngreunat. La acest moment se face evident anchetă, pentru că în urma incendiului au apărut multe necunoscute şi chiar posibile ilegalităţi.

Incendiul a pornit de la acoperişul clădirii

Cercetarea la faţa locului a început încă de noaptea trecută. Imediat ce pompierii au reuşit să stingă incendiul, anchetatorii au intrat în clădire şi au început să adune probe. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere. Cauza incendiului nu a fost deocamdată stabilită. Anchetatorii nu exclud nicio variantă şi iau în calcul toate scenariile posibile, de la scurtcircuit, la o posibilă mână criminală.

Ce se ştie până acum este că incendiul a pornit de la acoperişul clădirii, undeva în partea stângă. O primă teorie ar fi că din cauza sistemului de ventilaţie ar fi pornit incendiul. Atât în 2018, cât şi în 2021, inspectorii de la ISU au făcut controale şi în ambele situaţii au sancţionat operatorul clădirii pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. Oamenii care se aflau în clădire atunci când a izbucnit incendiul au spus că nu au auzit niciun fel de alarmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Anchetă după incendiul de la Prosper Plaza. Procurorii iau în calcul toate scenariile posibile, de la scurtcircuit, la o posibilă mână criminală