Antena Meniu Search
x

Video Prosper Plaza, o ruină după incendiul devastator de marţi

O ruină. Asta a mai rămas din centrul comercial Prosper din Sectorul 5, după ce a fost mistuit de flăcări seara trecută.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 24.03.2022, 16:45

Din aer, imaginile vorbesc de la sine. Aproape toată clădirea centrului comercial s-a făcut scrum. În locul magazinului de 1.200 de metri pătraţi au mai rămas doar ruine care stau să cadă. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările. 

"Cercetarea la faţa locului a început încă de noaptea trecută. Imediat ce pompierii au reuşit să stingă focul, anchetatorii au intrat în clădirea distrusă şi au început să adune probe. Cercetările sunt însă încă la început, aşa că nicio ipoteză nu poate fi exclusă. Nici cea a unui scurt-circuit, dar nici cea a unei potenţiale mâini criminale", transmite Andre Rotaru, reporter Observator.

O teorie este că focul ar fi pornit de la o instalaţie de ventilaţie de pe acoperişul clădirii, care s-ar fi aprins în urma unui scurt-circuit. Inspectorii de la ISU au fost în control la Prosper Plaza de două ori, în 2018 şi în 2021. Au sancţionat administratorii clădirii tocmai pentru că nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu. Din acest motiv, centrul comercial nu a mai avut autorizaţie de funcţionare încă din 2017. Totuşi, inspectoratul nu a transmis până la această oră cu cât i-au amendat pe administratori şi nici dacă celelelalte două centre comerciale administrate de aceeaşi firmă au sau nu astfel de autorizaţii.

"S-a auzit vreo alarmă? / Nu. Poliţia a venit şi ne-a scos afară pe toţi". 

Pe acelaşi subiect

"Aveaţi magazin acolo? / Aveam. Am avut. / Aveaţi asigurare? / N-am avut asigurare, n-avem niciunul".

Vântul a bătut puternic seara trecută, aşa că focul s-a extins extrem de rapid. Iar cum în zonă s-a construit haotic, pompierii nu au avut cale liberă.

"Blocul din spatele meu ar fi fost construit prea aproape de centrul comercial. Tocmai de aceea, seara trecută, pompierii s-au chinuit să ajungă în laterala magazinului", transmite Andre Rotaru, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Prosper Plaza, o ruină după incendiul devastator de marţi