Antena Meniu Search
x

Video Trei ofițeri cercetați după incendiul de la Constanța, în care o femeie a căzut de la etajul 6

Anchetă după anchetă după tragediei de la Constanța. Incendiul în urma căruia o femeie a murit după ce s-a prăbușit de la etajul 6 scoate la iveală neajunsurile sistemului. Ministrul de Interne a anunțat, azi, noi sancțiuni.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.02.2021, 22:32

Vezi și
  • Unii responsabili încearcă să scape ieșind la pensie înainte de vreme.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că trei ofițeri sunt cercetați disciplinar. Ofițerul cu funcţie de conducere, care ar fi trebuit să gestioneze reparațiile autoscării defecte, este şi cel care si-a depus raportul de pensionare. Acest lucru nu il va scapa însă de răspundere, spune ministrul Bode. 

Ceilalți doi ofițeri sunt cercetați disciplinar pentru modul în care s-a intervenit la incendiul de la Constanța.

Problemele de la ISU ar fi mai multe. Noi am stat de vorba cu câțiva pompieri. Ne-au mărturisit că este o criză acută de personal. Și ne dădeau un exemplu: în loc de 5 oameni pe un echipaj de intervenție, sunt doar trei, iar unele maşini sunt vechi de mai bine 30 de ani.

Parchetul Militar a deschis dosar penal după tragedia din Constanța.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București a deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu în legătură cu intervenția pompierilor la incendiul produs marți în Constanța, în urma căruia o femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 6, în încercarea de a se salva din flăcări.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București, procurorii militari s-au sesizat din oficiu cu privire la circumstanțele în care a avut loc intervenția pompierilor din cadrul ISU Dobrogea la incendiul din municipiul Constanța.

Încadrarea este, potrivit actului de sesizare, de neglijență în serviciu.

"În cauză, procurorii militari efectuează acte de urmărire penală în raport de infracțiunea menționată în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt, urmând să fie oferite detalii suplimentare atunci când împrejurările o vor permite”, se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Trei ofițeri cercetați după incendiul de la Constanța, în care o femeie a căzut de la etajul 6