Meniu LIVE
Search
x

CNCD, după derapajul rasist al arbitrului Sebastian Colţescu: "Este un incident de o gravitate extremă"

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a reacţionat în urma scandalul rasist declanșat de Sebastian Colțescu la meciul din Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir. 

De Veronica Micu la 09.12.2020, 10:47
  • Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor.
  • Partida dintre PSG și Bașakșehir se va relua miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri.

Președintele CNCD spune că incidentul este de o gravitate extremă.

„Exprimare e rasistă, fără nicio posibilitate de interpretare, și arată faptul că acest arbitru este total nepregătit în ceea ce privește valorile și regulile atât ale FRF, cât și ale UEFA și FIFA. Toate cele trei entități au prevederi foarte clare împotriva rasismului, iar arbitrii au un rol cheie în sancționarea acestor gesturi. 

În accepțiunea lui Colțescu, el nu cunoaște, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă. El putea să identifice jucătorul după număr, putea să spune că e afro-american. Arată gradul lui de cunoaștere. E o pată imensă asupra României și a arbitrajului din România.

Este un incident de o gravitate extremă, s-a întrerupt un meci în direct! Nu-mi aduc aminte ca, din cauza unui arbitru, să se întâmple așa ceva. Pentru noi, inclusiv pentru instituția pe care o reprezint, e o pată imensă”, a declarat Csaba Asztalos, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor

Arbitrul român Sebastian Colțescu acuzat de rasism

Meciul PSG - Istanbul Basaksehir a fost întrerupt în minutul 16, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu l-a chemat la margine pe Ovidiu Hațegan, arbitrul principal, și i-a transmis să elimine un jucător de la oaspeți, Pierre Webo. Colțescu s-ar fi referit la acesta ca ”ăla negru”.

Jucătorii turci au început să protesteze și au plecat la vestiare, acuzându-l de rasism pe arbitrul român.

Citeşte şi: Reacţia lui Jurgen Klopp, după scandalul în care a fost implicat Sebastian Colţescu la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir

Deși UEFA a căutat să găsească o cale pentru ca partida să se reia, jucătorii de la Istanbul Basaksehir au plecat de la stadion.

Reacția FRF după incident

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, este comunicatul FRF.

Citeşte şi: PSG - Istanbul Basaksehir. Recep Erdogan și miniștrii din guvernul Turciei reacționează la scandalul în care este implicat Sebastian Colțescu

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » CNCD, după derapajul rasist al arbitrului Sebastian Colţescu: "Este un incident de o gravitate extremă"