Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 12 iunie

Știrile zilei - 12 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 23:55

Observator Update, știrile zilei din 12 iunie
Se anunță noi măsuri de relaxare - Pixabay
  • Noile măsuri de relaxare, ce urmează a fi implementate din data de 15 iunie
  • A murit Costin Mărculescu. Actorul a fost găsit mort în casă

1. A murit Costin Mărculescu. Actorul a fost găsit mort în casă

Costin Mărculescu a fost găsit decedat în baia garsonierei în care locuia. Vecinii au fost cei care au alertat Poliţia, dar salvatorii n-au mai putut face nimic. Actorul ar fi împlinit pe 29 iunie 51 de ani. Conform martorilor, Costin Mărculescu nu răspundea de trei zile la telefon și la ușă, iar câinele lui lătra. O țeavă s-a spart și i-a inundat pe vecini, care astfel s-au alertat. Costin Mărculescu a fost găsit în cadă, în stare de putrefacție.

Citește și:

2. Noile măsuri de relaxare, ce urmează a fi implementate din data de 15 iunie (text integral)

Ludovic Orban a anunțat că, din 15 iunie, se va renunța la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei sau Bulgariei. Totodată, premierul a declarat că se vor redeschide parțial mall-urile, dar și că parinții nu vor mai beneficia de plata a 75% din salariu, după încheierea anului școlar.

Citește și:

3. Klaus Iohannis și-a cerut scuze public: "Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării"

Președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze public după ce a declarat, în cursul zilei de joi, că "în fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două". Șeful statului a ținut să precizeze că nu s-a referit la pacienții infectați cu SARS-CoV-2 sau la persoanele care nu au contactat boala, ci la "oameni care cunosc datele problemei".

4. Elevi protejați de bullying în școlile românești. Măsuri speciale din anul școlar 2020 - 2021

În fiecare școală sau liceu va fi înființat un grup de acțiune anti-bullying, din care vor face parte directorul unității, profesorul consilier local, trei profesori formați în problematica violenței, doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților elevilor și un reprezentant al autorității locale.

Citește și:

5. Testarea bucureștenilor de pe Arena Națională, motiv de dispută între Primăria Capitalei și Ministerul Sănătății

Primăria Capitalei acuză Ministerul Sănătăţii şi DSP Bucureşti de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. Totul după ce DSP Bucureşti nu a avizat testarea pentru anticorpi de pe Arena Naţională. Chiar şi aşa, municipalitatea a anunţat că testarea va fi reprogramată în centrele medicale din Capitală. Până acum au fost testate 129 de persoane dintre care la una singură testul pentru anticorpi a ieşit pozitiv.

Ce trebuie să știi:

- Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie, după ce PSD ar fi bătut palma cu PNL (surse)

- Protestele din Statele Unite au dus la eliminarea armelor de foc din desenele cu Bugs Bunny

- Credincioșii vor deshumarea Părintelui Iustin Pârvu

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi instabilã. Mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, în cea mai mare parte a ţãrii, vor fi înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii restrânse grindinã şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 20...30 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 12 şi 19 grade.

Vremea în Bucureşti

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai ridicatã pe parcursul zilei şi în primele ore ale nopţii vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Vor fi condiţii de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã înregistrate vor putea fi mai însemnate.

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã de 15...16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 12 iunie