Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 17 iunie

Știrile zilei - 17 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 00:10

Observator Update, știrile zilei din 17 iunie
Observator Update, știrile zilei din 17 iunie
  • Starea de alertă prelungită cu 30 de zile
  • Slujbele religioase vor fi reluate în interiorul bisericilor

1. Starea de alertă prelungită cu 30 de zile. Al treilea pachet cu măsuri de relaxare, posibil de la 1 iulie

Ministrul Nelu Tătaru a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, dar şi mai multe măsuri de relaxare. Ministrul precizează că se are în vedere un al treilea set de măsuri de relaxare, pentru 1 iulie. 

În ceea ce privește evenimentele sportive în aer liber, Tătaru a declarat că rămân în vigoare măsurile de igienă și distanțare socială. Totodată, la adunările în spații închise vor putea participa cel mult 20 de persoane.

2. Dexametazona, medicamentul vechi şi ieftin care salvează pacienţii cu forme grave de COVID-19

Dexametazona, un medicament ieftin şi disponibil pe piața din România, poate salva viaţa pacienţilor grav bolnavi de COVID-19, susțin experți britanici care au notat efectele tratamentului pe aproximativ 2.000 de pacienți spitalizați. Medicamentul este folosit deja în vederea reducerii inflamaţiei într-o serie de alte afecţiuni şi pare să ajute la oprirea unora dintre problemele care apar după ce sistemul imunitar este suprasolicitat încercând să lupte împotriva noului coronavirus.

3. Slujbele religioase vor fi reluate în interiorul bisericilor. Condițiile anunțate de premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat marți că bisericile vor avea voie să oficieze slujbe, măsura fiind inclusă în pachetul de măsuri ce însoțește Hotărârea prin care se prelungește starea de alertă cu 30 de zile. Orban a subliniat că slujbele vor fi ținute cu un număr limitat de credincioși, de aceea oficierea lor se va face atât în interior, cât și afară. De asemenea, trebuie respectate regulile de distanțare fizică, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea spațiilor pentru reducerea riscului de transmitere a COVID-19.

Citește și:

4. Un microbuz și un autoturism s-au izbit violent. Filmul accidentului din Bolotești, Vrancea. Doi șoferi au murit pe loc, după o clipă de neatenție

O secundă de neatenţie a dus la o tragedie pe şosea. Doi oameni au murit şi alţi 16 au ajuns la spital după un impact frontal între două maşini. Accidentul teribil a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au un puternic impact emoţional. 

Citește și:

5. Românii au luat cu asalt Grecia și Bulgaria. Hotelierii de pe litoral, în pragul falimentului

După trei luni de izolare, dorul de călătorie şi-a spus cuvântul. Mii de români au plecat din ţară odată cu ridicarea obligaţiei de sta izolaţi la întoacere. Cel mai aglomerat a fost punctul de trecere către Bulgaria, unde turiştii au mers fie în vacanţă sau la cumpărături, fie pentru a ajunge mai departe, în Grecia. Este o pierdere uriaşă pentru litoralul nostru. Hotelierii spun că sunt în pragul falimentului.

Ce trebuie să știi:

- Trei sferturi dintre dosarele penale deschise la începutul pandemiei au fost clasate. Îmbolnăvirea cu intenție, greu de dovedit

- Data „probabilă” pentru redeschiderea restaurantelor

- 250 noi infectați cu coronavirus în România. Numărul total al bolnavilor a ajuns la 16.071

Prognoza meteo pentru astăzi

Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în toate regiunile şi se va manifesta mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate ce vor depãşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 15...16 grade.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor putea fi însemnate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 17 iunie