Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 26 mai

Știrile zilei - 26 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 11:15

Observator Update, știrile zilei din 26 mai
Observator Update, știrile zilei din 26 mai - Pixabay
  • Două centre de bătrâni, din București și Ilfov, noile focare de coronavirus
  • 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe aeroportul Otopeni. Violeta Alexandru, intervenție la miezul nopții

1. 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe aeroportul Otopeni. Violeta Alexandru, intervenție la miezul nopții

Umiliţi, abandonaţi şi trimişi acasă. 36 de muncitori din Sri Lanka au fost concediaţi, după ce au stat în carantină din cauza unui coleg de muncă infectat cu COVID-19. Apoi, au fost urcaţi în două autocare şi trimişi de la Botoşani pe aeroportul din Otopeni. Doar că niciun avion comercial nu zboară spre Sri Lanka. Ţara are încă aeroporturile închise.

2. Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, publicat de Ministerul Educației. În 3 iunie încep înscrierile

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar al examenului de Bacalaureat 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit noului ordin, înscrierile la Bacalaureat încep în 3 iunie, din 22 iunie au loc examenele scrise, iar în 30 iunie este programată afişarea rezultatelor.

Citește și:

3. Femeie în scaun cu rotile răsturnată pe stradă, la Cluj. A intrat cu scaunul în altă femeie (video)

Imagini incredibile au fost surprinse la Cluj, într-o stație de autobuz din cartierul Mărăști, unde un grup de 4 persoane s-au luat la ceartă cu o femeie în scaun cu rotile și însoțitoarea acesteia. Cele patru persoane, între care o femeie foarte virulent, strigau la persoana în scaun cu rotile, iar însoțitoarea acesteia a început și ea să devină agresivă. Astfel cele două s-au lovit reciproc cu un baston și o umbrelă, moment în care femeia imobilizată în scaunul electric a urmărit-o efectiv pe cealaltă și a lovit-o cu scaunul.

4. Două centre de bătrâni, din București și Ilfov, noile focare de coronavirus

Centrele pentru vârstnici rămân vulnerabile în fața coronavirusului. Două cămine de bătrâni din Capitală și din Ilfov au devenit focare de covid-19, cu peste 120 de vârstnici și angajați infectați. Cu toții au ajuns la spital. Ministrul Sănătăţii nu are o explicaţie pentru apariţia acestor focare. Clarificări au venit de la inspectorii DSP Bucureşti care au descoperit că centrul nu a respectat normele de igienă. Căminul a fost amendat cu 20.000 de lei.

5. Laureat al Premiului Nobel, afirmație surprinzătoare: Izolarea ne-a costat vieți, nu a salvat!

Izolarea a cauzat mai multe decese decât a împiedicat, spune profesorul Michael Levitt, laureat al Premiului Nobel în 2013, care a prezis că Marea Britanie va scăpa de pandemia de coronavirus în câteva săptămâni. Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei și numărul de decese, în total dezacord cu profesorul Neil Ferguson, epidemiologul britanic care a sfătuit guvernul condus de Boris Johnson în privința măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

Ce trebuie să știi:

- Muzeul Antipa se redeschide. Cadou pentru copii, de 1 iunie

- Trei răniți în urma unui conflict între români și marocani, în Florența

- Zeci de români repatriați din Mexic, după ce pandemia de coronavirus i-a ținut 83 de zile într-un vapor pe mare

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru aceastã datã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate în majoritatea regiunilor, unde vor fi perioade în care se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi, pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, trecãtor vor fi precipitaţii mixte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 21 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 19...20 de grade, iar cea minimã va fi de 8...10 grade.

Temporar înnorãrile vor fi accentuate, iar cu o probabilitate mai mare dupã-amiaza şi seara, vor fi perioade în care se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi posibil vijelii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 26 mai