Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 3 iunie

Știrile zilei - 3 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 23:49

Observator Update, știrile zilei din 3 iunie
Observator Update, știrile zilei din 3 iunie - Pixabay
  • Guvernul a anunţat când se vor putea redeschide mall-urile. Cinematografele rămân închise
  • Vloggerul Colo riscă închisoarea, după mesajul iresponsabil pe care l-a transmis

1. Guvernul a anunţat când se vor putea redeschide mall-urile. Cinematografele rămân închise

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi-au luat angajamentul în urma unor discuţii cu proprietarii de mall-uri ca începând din 15 iunie să permită redeschiderea mall-urilor, dacă situaţia epidemiologică va arăta că numărul de persoane infectate scade.

Citește și:

2. După 15 iulie s-ar putea discuta renunţarea la măştile de protecţie, crede ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (Video)

Relaxarea are un efect-surpriză: numărul îmbolnăvirilor nu creşte, ba chiar scade. Avem cele mai puţine cazuri noi confirmate în ultimele două luni şi jumătate: 119 într-o zi! Dacă unii specialişti cred că SARS COV 2 a fost sezonier, alţii fac o descoperire interesantă: persoanale asimptomatice nu pot transmite virusul. 

Citește și:

3. Vloggerul Colo riscă închisoarea, după mesajul iresponsabil pe care l-a transmis: "Eram în goana după like-uri" (Video)

Un vlogger urmărit de sute de mii de copii şi tineri români scandalizează o ţară. Într-un clip de aproape cinci minute, într-un limbaj grotesc, Alexandru Bălan, zis şi Colo, îşi instigă urmăritorii să violeze fetele de 15 ani care se îmbracă provocator şi inadecvat vârstei lor. Scuzele lui publice nu îi impresionează pe poliţişti care i-au deschis dosar penal. Jocul cu cuvintele l-ar putea costa 12 ani de libertate. Mesajele sunt atât de obscene încât nu pot fi difuzate, iar cele pe care le-am selectat au impact emoţionat. 

4. Cele mai mari festivaluri de muzică din România, amânate pentru 2021

După luni de incertitudine, a venit şi vestea mult aşteptată. Dar nu e prea bună. Marile festivaluri de muzică au fost anulate anul acesta. Vorbim de Untold, Electric Castle sau Neversea, evenimente la care ajungeau sute de mii de tineri şi care generau profituri de zeci de milioane de euro. Organizatorii promit însă fanilor care au apucat să-şi cumpere bilete că le vor putea folosi anul viitor.

5. Sesiuni speciale pentru Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020. Calendarul examenelor

Sesiunea specială de Evaluare Naţională 2020 a elevilor de clasa a 8-a va începe pe 29 iunie cu proba la Limba și literatura română și va continua pe 30 iunie cu proba la Matematică, urmând ca în 4 iulie să fie afișate rezultatele finale la examene.

Citește și:

Pe scurt, din diaspora:

- Sezonier român în Olanda, rupt cu bătaia de alți români după ce s-a speriat că ar putea să-l infecteze

- Româncă reținută în Italia, după ce a ascuns droguri în biberonul bebelușului

- Un român, confirmat printre victimele care au sărit de pe Durdle Door

Prognoza meteo pentru astăzi

Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentã, în cea mai mare parte a ţãrii vremea se va menţine rece pentru aceastã datã.

Îndeosebi în cursul zilei, în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte şi doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, posibil descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp. În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi mixte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade în nordul şi centrul ţãrii şi 23 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 şi 12 grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimã va fi de 8...10 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 3 iunie