Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 4 iunie

Știrile zilei - 4 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 23:42

Observator Update, știrile zilei din 4 iunie
Observator Update, știrile zilei din 4 iunie - Pixabay
  • Alocațiile copiilor s-ar putea dubla de la 1 iulie
  • Curtea Constituţională a decis că mandatele primarilor pot fi prelungite doar prin lege

1. Alocațiile copiilor s-ar putea dubla de la 1 iulie

Veşti bune pentru milioane de copii. Îşi vor primi alocaţiile dublate cu o lună mai devreme decât a vrut Guvernul. Deputaţii au respins astăzi, în Parlament, ordonanţa prin care Executivul a amânat majorarea banilor pentru copii până la data de 1 august. Legea ajunge săptămâna viitoare pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

Citește și:

2. Zeci de mii de români au semnat o petiție prin care cer retragerea vlogger-ului Colo de pe o platformă de specialitate

Zeci de mii de oameni au semnat o petiţie prin care cer excluderea vloggerului român COLO de pe Youtube, acolo unde a postat mesaje de instigare la viol şi violenţă asupra adolescentelor. În plus, vloggeri consacraţi şi specialişti din online spun că este necesară o lege de reglementare a conţinutului de pe internet. Alexandru Bălan, zis COLO, începe deja să simtă consecinţele vorbelor sale: mai mulţi sponsori şi mii de abonaţi l-au abandonat după vizionarea mesajelor dezgustatoare.

3. România va beneficia de mai mulți bani din fondurile europene. Klaus Iohannis: „Ne vom bate pentru o alocare substanțială”

Klaus Iohannis a declarat că este în discuţie o propunere a Comisiei Europene ca fondurile multianuale să fie discutate la pachet cu fonduri destinate revigorării economice, ceea ce înseamnă că România ar beneficia de fonduri mai mari.

4. Curtea Constituţională a decis că mandatele primarilor pot fi prelungite doar prin lege

Doar Parlamentul poate decide mandatele aleşilor locali, nu Guvernul - prin ordonanţă de urgenţă. Este decizia de astăzi a Curţii Constituţionale. Astfel, Legislativul trebuie să adopte o lege prin care să stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali şi judeţeni. 

5. Mesajul emoţionant al unei fetiţe pentru mama ei, cadru medical în Timişoara: "Credeam că eroii sunt doar în povești" (Video)

Eroii nu sunt doar în cărţile de poveşti. Uneori, îi regăsim printre noi, purtând halat de medic sau uniformă militară. Iar când îşi termină misiunea - devin mama sau tata. În Timişoara locuieşte o fată care ar putea scrie o carte despre asta. Personajul principal, adică eroul, e chiar mama ei - asistent medical militar. Cât au fost despărţite, timpul a trecut foarte greu dar, în final, nimic nu se compară cu sentimentul că ai propriul tău erou, acasă.

Ce trebuie să știi:

- Începe testarea națională pentru coronavirus. Vor fi testate aproape 30.000 de persoane

- Sălile de fitness s-ar putea redeschide din 15 iunie, cu respectarea unor reguli stricte

- Popririle pe conturi, suspendate până la începutul lunii septembrie

Prognoza meteo pentru astăzi

Valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei în majoritatea regiunilor. În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii precum şi în zonele de deal şi munte vremea va fi instabilã şi se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi pe arii restrânse cãderi de grindinã.

Cantitãţile de apã vor depãşi pe suprafeţe mici 15...20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 60...70 km/h, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, cu precãdere în vest, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor când poate lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18...19 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral şi 28 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 16 grade.

Citește și:

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 25...26 de grade, iar cea minimã de 12...14 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu intensificãri de 35...45 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 4 iunie