Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 5 iunie

Știrile zilei - 5 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 23:23

Observator Update, știrile zilei din 5 iunie
Observator Update, știrile zilei din 5 iunie
  • Aleșii locali ar putea rămâne fără drept de semnătură, dacă nu li se prelungesc mandatele până la alegeri
  • Membrii unei familii din Maramureș sunt acuzați că răpeau oameni, îi sechestrau şi îi obligau să muncească

1. Membrii unei familii din Maramureș sunt acuzați că răpeau oameni, îi sechestrau şi îi obligau să muncească

Răpiți, bătuți și exploatați până la epuizare. Un nou caz tras parcă la indigo cu cel al stăpânilor de sclavi din Berevoești a fost descoperit în județul Maramureș. Procurorii DIICOT au făcut astăzi mai multe percheziții la membrii grupării pe care i-au dus la audieri. La fermă, au găsit-o pe una dintre victime - legată, înfometată și încuiată într-o baracă.

Citește și:

2. Marcel Vela a anunțat ce măsuri de relaxare ar putea intra în vigoare din 15 iunie

Marcel Vela a declarat că, din 15 iunie ar putea fi reevaluată măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care se întorc din străinătate. De asemenea, Vela a precizat că, odată cu intrarea în cea de-a treia etapă de relaxare, s-ar putea relua zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

Citește și:

3. Aleșii locali ar putea rămâne fără drept de semnătură, dacă nu li se prelungesc mandatele până la alegeri

În două săptămâni, România devine neguvernată la nivel local. Din 21 iunie, primarii rămân fără drept de semnătură şi fără Consiliu Local. Practic, întreaga administraţie ar putea intra în blocaj pentru prima dată în 30 de ani. Din cauza pandemiei, alegerile locale au fost amânate, iar ordonanţa prin care Guvernul a prelungit mandatele edililor a fost declarată neconstituţională. 

4. Trei minori din Pitești, ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni

Trei adolescenți din Pitești sunt acuzați de infracțiuni de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă după ce au sunat de trei ori la Aeroportul Otopeni ca să anunțe amplasarea unor bombe, dar și la Poliția din Caracal, pentru a anunța că ar fi văzut-o pe Luiza Melencu în centrul orașului. 

Citește și:

5. Momentul în care un șofer spulberă cu viteză coloana de mașini oprită la semafor, în București (Video)

Un accident spectaculos, în care au fost implicate șase mașini, a avut loc în sectorul 4 al Capitalei, la intersecția dintre bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Nițu Vasile. În imagini se vede cum un șofer intră cu mare viteză în intersecție și lovește o mașină care circula regulamentar, pe culoarea verde a semaforului, evită în ultimul moment doi pietoni care traversau și spulberă coloana de mașini oprită la semafor.

Ce trebuie să știi:

- Banca Națională a României avertizează: economia este în cădere

- Autopsia lui George Floyd arată că acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus

- 90% din locurile de cazare disponibile pe litoral, deja rezervate pentru weekendul prelungit de Rusalii

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va deveni caldã pentru aceastã datã, local cãlduroasã dupã-amiaza în Câmpia Românã. În vestul, nord-vestul şi în centrul ţãrii, precum şi la munte, vor fi înnorãri temporar accentuate şi perioade în care, izolat- pe parcursul zilei şi pe arii în general restrânse seara şi noaptea va ploua.

Ploile vor avea caracter de aversã, vor fi şi descãrcãri electrice, iar punctiform, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în a doua parte a intervalului, însã probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã va fi redusã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã, unde vitezele vor depãşi 80...90 km/h, iar temporar, cu viteze la rafalã cuprinse în general între 50 şi 60 km/h - ziua local în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, şi pe suprafeţe mai mici în cele estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime între 8 şi 18 grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 30...31 de grade, iar cea minimã de 14...16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 5 iunie