Antena Meniu Search
x

Tânără obsedată de control, condamnată la închisoare după ce și-a terorizat iubitul

Povestea unui tânăr din Marea Britanie, controlat, bătut și chiar opărit de iubită, a ajuns subiect de documentar la BBC. În ultimele etape ale relației, bărbatul nu mai avea voie nici să mănânce fără permisiune.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.02.2019, 18:47

Povestea unui tânăr din Marea Britanie, controlat, bătut și chiar opărit de iubită, a ajuns subiect de documentar la BBC. În ultimele etape ale relației, bărbatul nu mai avea voie nici să mănânce fără permisiune.

Alex Skeel, în vârstă de 22 de ani, era la un pas de moarte atunci când a fost găsit de polițiști, în luna iunie a anului trecut.

Timp de peste șapte ani, tânărul a trăit un adevărat coșmar alături de o femeie care îl jignea și bătea constant, fără nicio urmă de regret. Asta deși aveau doi copii împreună, iar el se purta exemplar.

La 16 ani, atunci când a cunoscut-o pe Jordan, la un concert, Alex era un adolescent tipic - plin de optimism, oportunități și pasiuni. "Părea foarte grijulie, încrezătoare și iubitoare. Era interesată de mine în mod real", își aduce aminte bărbatul. Nu e de mirare că s-a îndrăgostit pe loc, moment în care a început coșmarul vieții lui.

Tânărul terorizat de iubită

Nu a durat prea mult până când tânăra a început să-l manipuleze, direct și fără opreliști. "Cu cât a trecut timpul, iar relația a crescut, a început să se joace cu mintea lui", povestește mama tânărului.

"Îmi spunea, <<nu-mi place culoarea gri, nu cred că trebuie să mai porți gri>>. <<Nu îmi place părul tău, ar trebui să îl porți așa. Nu îmi plac pantofii tăi>>. Dar nu am luat-o ca pe ceva negativ", își amintește Alex.

Forțat să renunțe la familie și prieteni

Atitudinea tinerei s-a schimbat radical, în scurt timp. A început să țipe la membrii familiei lui, pe care era geloasă, și se comporta ca un adevărat dictator. În ciuda îngrijorărilor celor dragi, Alex i-a luat apărarea. "Eram în ceață la vremea respectivă pentru că o iubeam", a mărturisit el.

Atunci când s-a hotărât într-un final să rupă relația, Jordan a venit cu o veste bombă. I-a spus că este însărcinată și, după câteva luni, cei doi s-au împăcat. Plin de speranțe că, într-un final, lucrurile se vor schimba, Alex a aflat rapid de ce este capabilă cu adevărat Jordan.

Jordan, tânăra care își teroriza iubitul

Potrivit Daily Mail, tânărul a fost forțat să rupă orice legătură cu familia, chiar și după venirea pe lume a celui de-al doilea copil, și obligat să-și schimbe numărul de telefon. Pe lângă asta, Jordan i-a aruncat consola Play Station, într-un gest sfidător, forțându-l să renunțe la prieteni.

Tânăra nu s-a oprit aici. A făcut un cont fals de Facebook și i-a amenințat personal pe toți amicii lui Alex, spunându-le să stea departe de el. 

Lucrurile au degenerat rapid. I-a luat accesul la portofel și l-a forțat să demisioneze de la serviciu.

Odată îndepărtat de familie și prieteni, Jordan a început să-l bată zilnic. La un moment dat, i-a rupt un dinte și l-a obligat să ia un pumn de somnifere.

Bătut cu ciocanul și lăsat flămând

"Nu aveam bani, nu conduceam, mi-am scos singur dintele. Mă culcam și mă lovea în cap cu ciocanul până sângeram. Nu mâncam bine, pentru că nu mă lăsa. Dormeam pe jos", își amintește Alex.

"Simțeam că trupul meu cedează. Nu voiam să le fac rău copiilor, așa că luptam să merg înainte deoarece nu știam ce se va întâmpla dacă plec", a povestit el.

Momentul culminant a fost când Jordan l-a tăiat la mână cu un cuțit de pâine și a început să-l opărească folosind apă fierbinte, constant. Speriați, vecinii au sunat la poliție, după ce l-au auzit pe Alex țiptând că nu mai vrea să fie bătut.

Alex, tânărul agresat de iubită

"Stătea toată noaptea cu o oală de apă clocotită și, dacă se răcea, o punea din nou la fiert", a mărturisit bărbatul.

Când oamenii legii au ajuns la fața locului au descoperit o scenă înfiorătoare. Era sânge peste tot, iar atât Alex cât și Jordan insistau că el și-a provocat rănile singur.

Dus la spital, tânărul nu a avut curajul să recunoască drama prin care trece. Iubita lui nu a stat prea mult pe gânduri și a profitat de ocazie pentru a-l externa, deși medicii simțeau că ceva este în neregulă. 

Polițiștii l-au salvat în ultima clipă

Câteva zile mai târziu, agenții au trecut la acțiune. "După ce l-am văzut la lumina zilei, cu răni pe tot corpul și cu haine murdare, palid și slab, am realizat că este abuzat", a declarat sergentul Finn.

"Ea părea subțire, politicoasă, o doamnă draguță", își amintește el.

În ciuda protestelor, ofițerii l-au dus pe Alex la spital, acolo unde medicii au constatat că avea mai puțin de 10 zile de trăit din cauza rănilor.

Tânărul era atât de înfricoșat, încât nu mai avea curaj să privească oamenii în ochi. 

În urma unei anchete, pe 17 capete de acuzare, Jordan a fost condamnată la șapte ani de închisoare.

"Nu voi uita niciodată", a mărturisit Alex, care acum este antrenorul unei echipe de fotbal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Tânără obsedată de control, condamnată la închisoare după ce și-a terorizat iubitul