Antena Meniu Search
x

Rusia a lăsat fără curent 4,5 milioane de ucraineni. Zelenski acuză Moscova de „terorism energetic”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că recurge la „terorism energetic”, din cauza numărului din ce în ce mai mic de victorii al trupelor ruse pe câmpul de luptă, relatează BBC. 4,5 milioane de oameni au rămas fără curent în urma atacurilor rusești asupra rețelei energetice, a precizat Zelenski.

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 15:47

Rusia a lăsat fără curent 4,5 milioane de ucraineni
Rusia a lăsat fără curent 4,5 milioane de ucraineni - Profimedia Images

Zelenski a spus că 4,5 milioane de oameni au rămas fără curent în urma atacurilor rusești asupra rețelei energetice din Ucraina. În ultimele săptămâni, Rusia a efectuat atacuri la scară largă cu rachete și drone asupra instalațiilor energetice ucrainene.

Oficialii spun că trupele ruse se vor retrage cel mai probabil din orașul cheie Herson, din sudul ţării.

După ce a suferit o serie de înfrângeri dureroase pe câmpul de luptă, Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii electrice din orașele aflate departe de linia frontului.

Doar în ultima lună, o treime din centralele electrice ale țării au fost distruse, potrivit președintelui Zelenski.

Pe acelaşi subiect

Populaţia, îndemnată să economisească energie

Guvernul ucrainean a fost forțat să îndemne populația să încerce să folosească energia cu moderație.„Aproximativ 4,5 milioane de consumatori au fost temporar deconectați de la consumul de energie”, a spus Zelenski în discursul său, seara trecută.

El a spus că atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice sunt un semn de „slăbiciune”, deoarece forțele ruse nu reușesc să câștige teren pe front.

„Faptul că Rusia recurge la terorismul energetic arată slăbiciunea inamicului nostru”, a spus el. „Nu pot învinge Ucraina pe câmpul de luptă, așa că încearcă să ne distrugă poporul în acest fel”.

Rusia confirmă că vizează infrastructura energetică a Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a confirmat că vizează infrastructura energetică ucraineană.

Acuzația lui Zelenski vine în momentul în care apar rapoarte care afirmă că trupele ruse părăsesc orașul Herson, semnalând o retragere majoră pentru Rusia. Un oficial instalat de Rusia în regiunea Herson, Kirill Stremousov, a declarat presei ruse că Moscova îşi va retrage „probabil” trupele din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia a lăsat fără curent 4,5 milioane de ucraineni. Zelenski acuză Moscova de „terorism energetic”