Antena Meniu Search
x

Galerie foto Sportiva Nastya Arkhypova a lăsat patinele pentru arme şi cocktailuri Molotov: "Eu stau la Kiev cu președintele meu!"

O patinatoare de 18 ani din Ukraina a lăsat sportul deoparte şi a pus mâna pe arme. Nastya Arkhypova, în vârstă de 18 ani, a postat o fotografie pe Instagram în care şi-a anunţat fanii că nu se va ascunde de teroarea războiului Rusia - Ucraina, ci este pregătită să lupte pentru a-şi apăra ţara de invazia armatei ruse.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.03.2022, 17:44

Nastya Arkhypova, în vârstă de 18 ani, este o patinătoare ucraineană mult iubită şi apreciată. A cîştigat de două ori titlul de campioană națională la categoria seniori (2018, 2019) şi s-a clasat pe locul 13 la Campionatele Mondiale de juniori din 2018.

"Eu stau la Kiev cu președintele meu! 

Suntem gata să ne apărăm!

Împreună spre victorie!

Pe acelaşi subiect

Împreună spre o țară liberă!

Glorie Ucrainei💛💙", este mesajul postat de sportivă pe contul ei de Instagram. 

Arkhypova a început să învețe să patineze în 2006. În copilărie, a fost antrenată de cunoscuta antrenoare Olena Mihotina. A câștigat medalia de argint la două campionate consecutive de juniori ucrainene, plasându-se pe locul doi după Anastasia Hozhva în sezonul 2015-2016 și Sofia Nesterova în sezonul următor. Spotiva a început să concureze la nivel internațional în 2017, antrenată de Maryna Amirkhanova la Kiev. A fost primul ei sezon în care era eligibilă potrivit vârstei pentru competițiile ISU la nivel de juniori. În decembrie, ea a câștigat titlul național ucrainean de seniori în fața campioanei de la acel moment Anna Khnychenkova.

A mai luat aurul la Campionatele Ucrainene de juniori din ianuarie 2018 și la proba de juniori feminine de la Cupa Toruń din februarie. În martie, s-a calificat în segmentul final la Campionatele Mondiale de juniori din 2018 de la Sofia, Bulgaria. Clasată pe locul 10 la programul scurt și pe locul 16 la patinaj liber, ea a terminat pe locul 13 la general.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina:  ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Sportiva Nastya Arkhypova a lăsat patinele pentru arme şi cocktailuri Molotov: "Eu stau la Kiev cu președintele meu!"