Antena Meniu Search
x

Un director al Căilor Ferate ruse, apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în balcon

Încă un fost apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort în circumstanțe misterioase. Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, a fost director de comunicare la Digital Logistics, o filială a Căilor Ferate Ruse. Rapoartele inițiale sugerează că Pavel Pchelnikov a murit prin împușcare.

De Redactia Observator la 01.10.2022, 11:33
Un director al Căilor Ferate ruse, apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în balcon
Un director al Căilor Ferate ruse, apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în balcon - Profimedia Images

El a fost găsit mort pe balconul apartamentului său din Moscova, miercuri, în jurul orei 6:30 dimineața. Autoritățile au catalogat moartea sa ca fiind o sinucidere și au refuzat să facă alte precizări, scrie Mediafax. Presa locală a declarat că circumstanțele din spatele acestui caz „rămân un mister”.

Pchelnikov se lăuda că este „cel mai experimentat manager de PR din cadrul companiei Căilor Ferate Ruse” și împărtășise fotografii de când a fost în vacanță cu familia sa cu câteva săptămâni înainte.

Potrivit Top Cargo 200, Digital Logistics ar fi fost acuzată de Kremlin după ce serverele au fost ținta unor hackeri din Ucraina, ceea ce a dus la întârzieri în aprovizionarea trupelor rusești.

Pchelnikov este ultimul dintr-o serie de oficiali ruși de rang înalt care au murit în circumstanțe misterioase de la începutul războiului din Ucraina, mulți dintre ei având legături cu gigantul energetic Gazprom.

Pe acelaşi subiect

Mai mulți oligarhi morţi în ultimele luni. Ce legături existau între ei

Pe 1 septembrie, președintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganova murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, relatează BBC, citând presa rusă. Sursele ruseşti vorbesc de două ipoteze: sinucidere sau accident.

În luna mai, un alt fost manager de la Lukoil, Alexander Subbotin, a murit în circumstanțe suspecte, scrie BBC. Fost director al companiei Lukoil, Subbotin, a fost găsit mort în casa unui șaman care l-ar fi injectat cu venin de broască. Tot în luna mai, Andrei Krukovski, directorul staţiunii de schi deţinute de gigantul energetic Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă în timpul unei drumeţii, deşi era un alpinist experimentat. 

În luna iunie, Yuri Voronov, un alt manager cu legături cu Gazprom, a fost găsit mort, plutind în piscina casei de lângă Sankt Petersburg. Cadavrul lui Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, avea o rană împușcată la cap, în piscină s-au găsit cartușe iar în apropiere un pistol. Voronov a fost fondatorul și directorul general al companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care a fost implicată în contracte profitabile pentru Gazprom în Arctica, potrivit Newsweek. 

De la începutul anului, alţi patru manageri de top asociați cu cele mai mari companii de petrol şi gaze din Rusia, precum Gazprom și Novatek, au murit. În toate cazurile, anchetatorii văd semne de sinucidere, observă canalul de Telegram Baza. La sfârșitul lunii ianuarie, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, șeful serviciului de transport Gazprom Invest, a murit. Cadavrul managerului a fost găsit în baia casei sale din Leninsky (regiunea Leningrad). Lângă Shulman se afla un bilet în care se plângea de dureri la un picior rupt.  

În februarie, tot în regiunea Leningrad, a fost găsit cadavrul lui Alexander Tyulakov, directorul general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom. Potrivit Novaya Gazeta, Tyulakov a fost găsit spânzurat în garaj, cu un bilet de adio alături, dar conținutul acestuia nu a fost dezvăluit.

În luna aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev, soția și fiica, au fost găsiți morți într-un apartament din Moscova. Toți trei aveau răni provenite prin împușcare. Potrivit unei ipoteze, Avaev a aflat că este înșelat de soție, și-a ucis familia după care s-a împușcat.

Pe 21 aprilie, a fost găsit cadavrul lui Serghei Protosenia, fostul manager al companiei de gaze Novatek, într-o casă situată în orașul spaniol Lloret de Mar. Soția și fiica sa au fost găsite moarte în paturile lor. Ca și în cazul lui Avaev, ipoteza preliminară a anchetei vorbea de crimă urmată de sinucidere.

Ivan Peciorin, în vârstă de 39 de ani, director general al Corporației pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arcticii a murit, după ce ar fi căzut de la bordul unei bărci în plină viteză. A fost văzut, ultima oară în public, în cadrul Forumului Economic Estic, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Oficialul a luat cuvântul în cadrul sesiunii intitulate „Fiecare are propria rută: Logistica unei lumi schimbate”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un director al Căilor Ferate ruse, apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în balcon