Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 12 mai

Știrile zilei - 12 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 23:33

Observator Update, știrile zilei de 12 mai
Observator Update, știrile zilei de 12 mai - Profimedia Images
  • Măsuri în starea de alertă. Guvernul a adoptat proiectul şi l-a trimis în Parlament
  • Ploi torențiale, grindină și vânt puternic în aproape toată țara, până marți seară

1. Măsuri în starea de alertă. Guvernul a adoptat proiectul şi l-a trimis în Parlament

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, pe timpul stării de alertă, după 15 mai. Vor fi permise activitățile de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupune rămânerea clienților în spații. Este permisă activitatea operatorilor economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Citește și:

2. Ploi torențiale, grindină și vânt puternic în aproape toată țara, până marți seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări cod galben și o informare meteo valabilă pentru aproape toată țara. Meteorologii anunță ploi torențiale, grindină și vânt până marți seara. Prima atenționare cod galben intră în vigoare marți la ora 9:00 și expiră la ora 23:00, anunțând în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei, respectiv județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în București vânt cu viteze la rafală de 55 - 65 km/h și izolat peste 70 km/h.

Citește și: Un nor uriaș de praf saharian va trece peste România în următoarele două zile

3. O nouă ordonanță militară a fost anunțată

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seara emiterea Ordonanței militare cu numărul 11. Vela precizează că apreciază efortul populației de a respecta măsurile impuse de autorități și speră ca acest lucru să se întâmple și în continuare. Printre măsurile specificate în ordonanța militară 11, se numără ridicarea măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița și menținerea măsurii de suspendare a zborurilor spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020.

4. Statisticile arată că România sta mai bine decât țările din vestul Europei în problema coronavirusului

Ministrul Sănătăţii nu mai vorbeşte de un vârf al pandemiei, ci de un platou. O perioadă în care numărul de infectări este sensibil egal cu cel al vindecărilor. În ultimele 24 de ore am avut 21 de decese, 226 de cazuri noi şi 194 de vindecări.Aproape jumătate dintre românii infectaţi au scăpat de coronavirus. Din cei peste 15.000 de români infectaţi, 6% au murit, iar 46% s-au vindecat.

Citește și:

    5. Ministrul Educației a anunțat cum ar putea fi închise mediile elevilor prin școala online și noi reguli pentru înscrierea în clasa zero

    Ministrul Educaţiei a găsit soluţia pentru elevii care sunt în situaţie de corigenţă la o materie din semestrul întâi. Un simplu proiect ori activitatea de la şcoala online le poate şterge mediile proaste. Soluţii fără precedent s-au găsit şi pentru cei care au o singură notă sau deloc pe semestrul doi: pot folosi media obţinută în primul semestru.

    În cazul clasei zero, Ministerul anunţă reguli noi. Nu toţi copiii vor avea nevoie de evaluări psihologice, iar părinţii vor putea să depună cererile de înscriere şi online.

    Citește și:

    Pe scurt, din diaspora

    SUA14 români au intrat în greva foamei pe o navă de croazieră din Miami

    Austria80 de românce au ajuns la Viena, cu trenul, pentru a îngriji bătrâni. Condiții stricte de testare pentru coronavirus au fost luate de autorități, care au trimis temporar femeile într-un hotel

    GermaniaRomânii dintr-o fermă de sparanghel din Germania s-au revoltat și s-a ajuns amenințări teribile

    Italia: Român reținut pentru un scandal provocat în Sicilia

    Fii Observator

    Un tânăr din Galaţi a dorit să îşi arate recunoştinţa faţă de medicii şi asistentele din linia întâi şi le-a pregătit o surpriză. George le-a oferit flori cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Galaţi, spunând că acestea reprezintă "ultima barieră în faţa acestui inamic invizibil".

    Dacă aveţi imagini sau informaţii care pot deveni o ştire, ne puteţi scrie pe whatsapp la numărul 0722.699.800 sau pe pagina de Facebook a Observator.

    Prognoza meteo 12 mai 2020

    Vremea va fi în general instabilã, iar pe parcursul zilei - vântoasã în regiunile centrale şi local în cele sudice, unde la rafalã temporar se vor înregistra viteze cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h şi izolat de peste 70 km/h, precum şi la munte, în special în zona înaltã unde va sufla tare, cu peste 90...100 km/h.

    În jumãtatea de nord-vest a ţãrii, valorile termice vor scãdea semnificativ faţã de ziua anterioarã, iar din orele amiezii local vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice şi izolat grindinã.

    Aversele vor putea avea şi caracter torenţial, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 25 l/mp. În restul teritoriului, vremea se va menţine deosebit de caldã, iar instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat din a doua parte a zilei când local se va manifesta în special prin vijelii, intensificãri ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65...75 km/h, descãrcãri electrice, grindinã şi pe suprafeţe mici averse ce vor putea avea şi caracter torenţial.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 şi 12 grade.

    Vremea în București

    Temperatura maximã: 29...30 de grade. Minimã de 10...11 grade. Vântul se va intensifica treptat şi va atinge la rafalã viteze în jurul a 55 km/h.

    Rămâi pe observatornews.ro toată ziua. La televizor ne vedem de 5 ori pe zi: de la 6:00 dimineața, la 12:00 la prânz, la 16:00 după-amiaza, la 19:00 pentru cele mai importante știri ale zile și la 22:30 pentru sinteza întregii zile. Oricând se întâmplă ceva important ne vedem la #observatorupdate.

    Ți-a plăcut acest articol?

    Like
    Întrebarea zilei

    Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

    Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 12 mai