Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 10 iunie

Știrile zilei - 10 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 10.06.2020, 01:32

Observator Update, știrile zilei din 10 iunie
Observator Update, știrile zilei din 10 iunie - Presidency.ro
  • Doi poliţişti din Brăila au ars de vii, în urma unui accident rutier
  • Klaus Iohannis anunță noi măsuri de relaxare și face apel către parlamentari

1. Doi poliţişti din Brăila au ars de vii, în urma unui accident rutier, la Şuteşti

Doi poliţişti din Brăila, de la Secţia 4 Poliţie Rurală Ianca, din cadrul IPJ Brăila, au murit în urma unui accident rutier care a avut loc la Şuteşti. După accident, maşina în care se aflau cei doi poliţişti a luat foc, iar corpurile celor doi poliţişti au fost găsite carbonizate, nu s-a mai putut face nimic pentru ei. Colegii lor au demarat cercetările la faţa locului, pentru a stabili cum a avut loc accidentul.

Citește și:

2. Vloggerul Alexandru Bălan, zis "Colo", a fost reţinut de Poliţie, după audieri

Alexandru Bălan, zis Colo, un vlogger român cu peste 850.000 de urmăritori pe canalul său de YouTube, a fost reţinut marţi seară, după ce poliţiştii l-au audiat în legătură cu instigările pe care acesta le-a făcut pe canalul său de YouTube. Tânărul a afirmat că unele adolescente merită să fie agresate, justificându-se prin faptul că acestea s-ar îmbrăca mult prea provocator.

3. Klaus Iohannis anunță noi măsuri de relaxare și face apel către parlamentari: Se impune prelungirea stării de alertă

Klaus Iohannis a anunțat al treilea val al măsurilor de relaxare, în România, însă a atras atenția că se impune prelungirea stării de alertă și a făcut un apel către Parlamentul României să încuviințeze o astfel de măsură. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private.

4. Moţiunea împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a trecut

Senatul a trecut moţiunea simplă, împotriva ministrului Muncii Violeta Alexandru, cu 76 de voturi pentru, 28 împotrivă şi 0 abţineri. Ministrul este acuzat că a "gestionat foarte prost" situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate. Este a 5-a moţiune împotriva unui ministru al Cabinetului Orban adoptată în actuala sesiune legislativă.

5. Managerul terasei din București care a impus taxă de Covid clienților, amendat drastic

Taxa COVID l-a costat scump pe un patron din Capitală. După ce pe nota de plată a clienţilor a apărut, nejustificat, suma de cinci lei, Protecţia Consumatorului l-a amendat cu 10.000 de lei. Managerul a spus că voia doar să-şi acopere cheltuielile pentru măşti, mănuşi şi dezinfectant.

Ce trebuie să știi:

- Focar de infecție cu noul coronavirus la o firmă de curierat

- Klaus Iohannis: Din 15 iunie se redeschid mall-urile 

- Se redeschid grădinițele, creșele și afterschool-urile private, începând cu 15 iunie

Prognoza meteo pentru astăzi

Gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat în cea mai mare parte a ţãrii şi se va manifesta prin intervale cu înnorãri, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat grindinã.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 15...20l/mp şi izolat 30 l/mp. Excepţie vor face regiunile estice şi sud-estice unde cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în estul ţãrii, unde vremea se va menţine cãlduroasã la amiazã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 27...28 de grade, iar cea minimã de 15...17 grade. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse posibil moderate cantitativ, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 10 iunie