Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Observator Update, știrile zilei din 18 iunie

Știrile zilei - 18 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 17.06.2020 , 23:46

Observator Update, știrile zilei din 18 iunie Fotografie ilustrativă - Pexels
  • Record de îmbolnăviri cu coronavirus, în România
  • Regulile oficiale privind accesul în biserici

1. Record de îmbolnăviri cu coronavirus, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, în raportarea din 17 iunie 2020, 345 de noi cazuri de pacienți infectați cu coronavirus în România. Este cea mai mare cifră zilnică de îmbolnăviri înregistrată în ultima lună. Numărul total al persoanelor cu COVID-19 fiind de 22.760.

2. Cicloane blocate deasupra României. Meteorologii anunță încă o săptămână de ploi torențiale și inundații

Articolul continuă după reclamă

Luna potopului. Aşa ar putea intra în istorie luna iunie a acestui an. Ploi în doar 48 de ore cât pentru un anotimp, viituri care mătură totul în cale, zeci de gospodării distruse zilnic de torenţi şi drumuri rupte de apele care năvălesc de pe versanţi. Fenomenele meteo extreme sunt o urmare a celei mai calde luni mai înregistrate vreodată în lume. În Siberia, de exemplu, au fost şi 30 de grade Celsius, în timp ce temperaturile normale acestei perioade ar fi trebuit să fie negative.

Citește și:

3. Regulile oficiale privind accesul în biserici, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare

Ministerul Sănătăţii şi ministerul Afacerilor Interne au emis un ordin comun, pentru aprobarea regulilor privind accesul in lăcaşele de cult, distanta minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase, pe durata stării de alertă.

Citește și:

4. Compania Google, amendată cu 10.000 de lei de CNCD pentru ofensă împotriva Bisericii

Gigantul Google din România a primit o amendă fără precedent din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Motivul: ofensă împotriva bisericii. Numele Catedralei Mântuirii Neamului din secţiunea Hărţi a aplicaţiei a fost schimbat de către utilizatori, iar reprezentanţii Google nu au luat nicio măsură pentru a-l corecta.

5. Dexametazona, un medicament ieftin, este primul tratament eficient pentru COVID-19

Leacul pentru COVID-19 vine de unde nu te aştepţi. Şi medicii români l-au folosit încă de la începutul pandemiei. Dexametazona, un medicament ieftin şi folosit pe scară largă în lumea întreagă, este, oficial, primul tratament eficient împotriva noului coronavirus. Un studiu britanic arată fără dubiu că poate salva pacienţii în stare foarte gravă. OMS-ul a numit descoperirea "revoluţionară" şi a anunţat că îl va introduce în protocolul de tratament pentru coronavirus.

Ce trebuie să știi:

- Criminalul Ion Turnagiu ar fi avut un complice, tot infractor. Noi suspiciuni în cazul fetei incendiate

- Subiectele și baremul la matematică, la Evaluarea Națională

- Starea de alertă a devenit subiect de bătălie electorală

Prognoza meteo pentru astăzi

Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse grindinã şi vijelii.

Astfel de fenomene se vor semnala ziua în cea mai mare parte a ţãrii, iar noaptea cu precãdere în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depãşi local 20 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 11 şi 20 de grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 24...25 de grade, iar cea minimã de 15...16 grade.

Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza, prin înnorãri, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãţile de apã pot fi mai însemnate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 18 iunie