Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 9 iunie

Știrile zilei - 9 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 23:48

Observator Update, știrile zilei din 9 iunie
Observator Update, știrile zilei din 9 iunie
  • Starea de alertă ar putea fi menţinută și după 15 iunie
  • Profesorii, motivați cu bani mai mulți pentru a fi supraveghetori la examenele naționale

1. Starea de alertă ar putea fi menţinută și după 15 iunie. Rafila: "Masca ar trebui să fie accesoriul nelipsit şi în perioada următoare"

Aglomeraţia nu ne ajută să scăpăm de restricţii. Nici bilanţul ultimelor zile, astfel că starea de alertă se va prelungi, cel mai probabil, şi după data de 15 iunie. Ce ştim sigur este că cinematografele, restaurantele şi locurile de joacă vor rămâne în continuare închise şi masca va fi accesoriu obligatoriu. Drumul până la viaţa aşa cum o ştiam e tot mai lung.

Citește și:

2. Ultimele secunde înainte de tragedia din Italia: "Tata a țipat la mine, am deschis ochii și am văzut TIR-ul" 

Emil Ciurar, șoferul de 30 de ani din comuna Petru Rareș, Bistrița-Năsăud, care, vineri, a provocat un adevărat carnagiu după ce a adormit la volanul unui Volkswagen Sharan, pe autostrada A1, în Italia, încearcă să refacă filmul cumplit al accidentului. Doi dintre copiii lui Emil Ciurar - o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani -, precum și părinții acestuia, au murit pe loc după impactul mașinii cu un TIR. Tânărul de 30 de ani a scăpat nevătămat, iar soţia lui și ceilalți doi copii ai familiei au fost transportaţi la spital în stare gravă.

3. Profesorii, motivați cu bani mai mulți pentru a fi supraveghetori la examenele naționale

Nicio săptămână nu mai e până când încep examenele naționale și nu e clar cine-i va supraveghea pe copii. Lipsa de informații clare și oficiale, dar și teama de virus au făcut din supravegherea plătită a examenelor o corvoadă de care toată lumea fuge. Ca să-i convingă pe profesori, Ministerul a anunţat pentru Observator că va mări indemnizaţia pentru cei care se înscriu în comisii.

4. Sarah Ferguson, nora Reginei Marii Britanii, a experimentat viaţa de om al străzii la Bucureşti

Ducesa de York, Sarah Ferguson, are amintiri de neşters din ţara noastră. Nora Reginei Marii Britanii a experimentat viaţa de om al străzii la Bucureşti: a dormit în gară şi a căutat prin tomberoane. Fosta soţie a Prinţului Andrew a vorbit într-o emisiune radio despre experimentul social petrecut cu ani în urmă. Ce nu va putea uita niciodată? Omenia pe care i-a arătat-o un adolescent aflat în aceeaşi situaţie.

5. Guvernul nu are bani pentru majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, deşi parlamentul a adoptat legile

Majorarea pensiilor si alocatiilor ar putea dezechilibra grav bugetul de stat, spun specialistii de la agentia de rating. Tocmai de aceea pensionarii ar putea primi de la 1 septembrie pensii mai mari doar cu 10 la sută, nu cu 40 de procente cum era prevăzut în lege. Incertă este si majorarea alocatiilor, chiar dacă deputatii au decis ca dublarea acestora să intre în vigoare imediat şi nu din luna august, aşa cum dorea Executivul.

Ce trebuie să știi:

- Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie, în anumite condiții

- A început înscrierea la grădinițe

- Grădinițele private s-ar putea redeschide de la 15 iunie

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi caldã, cãlduroasã dupã-amiaza în regiunile estice şi sud-estice. Averse în jumãtatea de vest şi în zonele de munte, unde vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice, vijelii şi izolat grindinã.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã local însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales dupã-amiaza şi noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade.

Vremea în Bucureşti

30 grade - posibile averse spre dupa amiaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 9 iunie