Antena Meniu Search
x

Video România donează sânge pentru Ucraina. Sute de persoane s-au prezentat la centrul de transfuzii din Oradea

Pe lângă susţinere şi donaţii, ucrainenii mai au nevoie de ceva extrem de important: sânge. În plin război, sunt sute de vieţi care depind de asta. Programul centrelor de transfuzii a fost prelungit în această perioadă, iar medicii fac apel la oameni să vină să doneze. Şi românii vor să ajute. Numărul donatorilor creşte de la o zi la alta. Printre ei, sunt şi soldaţi români, medici sau actori. 

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 17:37

Vezi și

Sute de persoane, printre care şi militari, s-au prezentat la centrul de transfuzii din Oradea pentru a dona sânge. Fiecare picătură poate contribui la salvarea vieţilor soldaţilor şi civililor care se luptă să îşi apere ţara.

Donator: Am venit să donez sânge pentru eroii din Ucraina. Mă simt bine că pot să fac acest gest.

Donator: Să vină tot timpul şi cât mai mulţi.

Reporter: V-a impresionat aceast campanie de donare? E foarte multă lume pe hol.

Pe acelaşi subiect

Donator: Am văzut şi soldaţi, da. Păcât că e situația asta. Nu aduce nimic bun.

Medicii de aici primesc zilnic informaţii despre situaţia stocurilor de sânge din Ucraina şi sunt pregătiţi să trimită ajutor oricând este nevoie.

Olivia Burtă - director centru de transfuzii: Lumea a început să se mobilizeze, avem o aplicație care ne ajută extrem de mult în fluidizarea şi în accesul ordonat al potențialilor donatori de sânge în centru. Sunt oradeni instituții , asociații, ONG-uri, toată lumea se arată intersata și dornică să vină

Oamenii s-au mobilizat şi la centrul de transfuzii din Reşiţa. Printre ei şi managerul Teatrului de Vest, însoţit de colegi. Actorii îi îndeamnă pe toţi cei care pot dona sânge să contribuie la salvarea de vieţi.

Florin Gabriel Ionescu-director Teatrul de Vest: Zece colegi de la teatru am venit, în ideea că așa putem și noi să ajutăm puțin

Donator: Mi se pare important să ajutăm din puținul pe care îl avem

La fel ca-n toate centrele din ţară, şi aici programul de donare a fost prelungit.

Rodica Neaga-director Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița: Sângele nu se cumpără, dacă refugiații răniți din Ucraina se vor îndrepta spre spitalele noastre va trebui să ii tratăm.

Pot dona sânge persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în această dimineaţă.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6 şi ZIUA 7

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România donează sânge pentru Ucraina. Sute de persoane s-au prezentat la centrul de transfuzii din Oradea