Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila, despre ce înseamnă de fapt „valul doi” al pandemiei coronavirus. În iarnă va fi o creștere, dar „e normală”

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, atrage atenţia asupra „valului doi” de infectări cu coronavirus, despre care spune că va veni inevitabil în iarnă.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 17:10

Alexandru Rafila, despre ce înseamnă de fapt „valul doi” al pandemiei coronavirus
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Executiv al OMS - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Virusurile respiratorii au o transmitere intensă iarna
  • În privința relaxării, Alexandru Rafila pune accent pe importanța comportamentului individual

Alexandru Rafila spune că Sars Cov-2 respectă cel mai probabil sezonalitatea oricărui virus cu transmitere respiratorie și astfel va fi „normal” să avem cazuri și în sezonul de iarnă, poate chiar mai multe decât până acum.

Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald. 

Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a declarat Rafila pentru Observator.

Citește și:

Atenție la relaxare

În privința relaxării, Alexandru Rafila pune accent pe importanța comportamentului individual.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a spus Alexandru Rafila. 

Declarații oferite reporterului Observator Valentin Stan.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila, despre ce înseamnă de fapt „valul doi” al pandemiei coronavirus. În iarnă va fi o creștere, dar „e normală”