Antena Meniu Search
x

Observator Update, 2 mai: Nicio sărbătoare fără scandal; Marea a venit la români online

Observatornews.ro vă prezintă cele mai importante știri ale momentului.

de Redactia Observator

la 02.05.2020, 00:26

Observator Update, 2 mai: Nicio sărbătoare fără scandal; Marea a venit la români online
Observator Update, 2 mai: Nicio sărbătoare fără scandal; Marea a venit la români online
  • Yuval Harari, în exclusivitate la Observator: "Ne vom lupta cu consecințele acestei crize"
  • Ministrul Educației vrea digitalizarea învățământului românesc până la toamnă: "Trebuie să fim pregătiţi"

1. Românii au stat în case de 1 Mai

Românii au ascultat îndemnul autorităților iar litoralul, parcurile, pădurile, cluburile și restaurantele au fost pustii de 1 Mai. În Mamaia sau Vama Veche s-au auzit doar valurile mării, pescărușii și câte un DJ care transmitea online muzică pentru nostalgici. 

Unul dintre aceștia l-a impresionat chiar și pe ministrul Marcel Vela. Ce nu știa însă ministrul de Interne este că petrecerea urmărită online de peste 80.000 de oameni fusese deja stricată chiar de subordonații săi.

De Ziua Muncii, pentru că voi nu ați ajuns la mare, Observator a adus marea la voi acasă, printr-un LIVE pe pagina de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

2. Nicio sărbătoare fără scandal

Nu toată lumea a respectat însă prevederile Ordonanțelor Militare și îndemnurile autorităților. Mai mulți tineri din Olt au încins o petrecere cu băutură și manele la marginea unei păduri din Olt. Au cerut să vină poliția, iar poliția i-a găsit. Tinerii din Osica de Sus, județul Olt, și-au văzut dorința îndeplinită - agenții i-au identificat și amendat cu 80.000 de lei. 

3. Achizițiile de echipamente și măști de protecție, verificate de autorități

Scandalul achiziţiilor din pandemie ia amploare! Preşedintele şi premierul cer verificări până la ultima centimă cheltuită pe echipamente medicale. Statul a făcut risipă de bani pentru a aduce în ţară măşti pe care mulţi manageri de spitale le refuză, pe motiv că sunt prea scumpe ori neconforme. Premierul Ludovic Orban a cerut anchete, după dezvăluirile Observator.

Citește și:

4. Yuval Harari, în exclusivitate la Observator: "Ne vom lupta cu consecințele acestei crize"

Yuval Noah Harari, autorul best-sellerului "Sapiens" şi unul dintre marii gânditori ai lumii, explică, în exclusivitate pentru Observator, ce mutaţii ideologice va suferi omenirea după pandemie. Pandemia zdruncină din temelii sistemele politice ale lumii. Cine iese mai bine din criză: dictatura sau democraţia? Cine îşi asumă rolul de lider mondial şi ce se va întâmpla cu Uniunea Europeană?

Citește și:

5. Ministrul Educației vrea digitalizarea învățământului românesc până la toamnă: "Trebuie să fim pregătiţi"

Ce n-am făcut ani la rând, facem până la toamnă! Digitalizăm învăţământul românesc. Este promisiunea ministrului Educaţiei care se teme că virusul ne va afecta şi în luna septembrie, iar şcolile ar putea rămâne închise. Într-un interviu acordat exclusiv pentru Observator, Monica Anisie îşi asumă că toţi elevii vor putea urma cursuri online. Atenţie, toţi! Indiferent de zona în care locuiesc.

Pe scurt, din diaspora

Italia: Român condamnat la închisoare în Italia, prins la granița Franței cu Elveția

Italia: O româncă și bătrânul pe care îl îngrijea, găsiți morți în casă

Diaspora: Milioane de români din străinătate au sărbătorit în mod tradițional 1 Mai muncitoresc

Prognoza meteo 2 mai 2020

Averse în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar noaptea în est, sud şi centru. Cantitãţi de apã ce vor depãşi local 15 l/mp şi punctiform 25...35 l/mp. Izolat se va semnala grindinã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16...17 grade pe litoral şi în depresiuni şi 26...27 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 14 grade

În București vor fi 26 de grade, iar cerul va fi variabil, cu posibile averse spre seară.

Citește și:

Rămâi pe observatornews.ro toată ziua. La televizor ne vedem de 5 ori pe zi: de la 6:00 dimineața, la 12:00 la prânz, la 16:00 după-amiaza, la 19:00 pentru cele mai importante știri ale zile și la 22:30 pentru sinteza întregii zile. Oricând se întâmplă ceva important ne vedem la #observatorupdate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Observator Update, 2 mai: Nicio sărbătoare fără scandal; Marea a venit la români online