Antena Meniu Search
x

Foto Camilla, marea dragoste a Regelui Charles, rămâne o figură controversată. Povestea tulburătoare de viaţă a "iubitei regale", ajunsă Regină Consoartă

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a pogorât un văl negru de tristeţe asupra englezilor şi admiratorilor familiei regale britanice din întreaga lume. În memoria acesteia, în Hyde Park au fost trase 96 de lovituri de tun, câte una pentru fiecare an din viaţa Reginei, iar clopotele bisericilor au răsunat vineri în întreaga ţară. Prinţul Charles va fi proclamat oficial rege al Marii Britanii, sâmbătă, în cadrul unei întruniri a Consiliului de Ascensiune la Palatul St. James, iar alături în viaţa de monarh îi va fi Camilla Shand, cea alături de care şi-a refăcut viaţa după căsnicia cu Lady Diana Spencer.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 17:12

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viaţă joi, la reședința sa de la Castelul Balmoral, înconjurată de familie. Funeraliile de stat urmează să aibă loc în 10 zile, la Westminster Abbey, Londra. Lideri din întreaga lume, inclusiv Joe Biden, Vladimir Putin şi Xi Jinping au adus un omagiu Reginei Elisabeta, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii. Ea va fi urmată la tron de fiul ei, Charles, care devine Regele Charles al III-lea. Regele a declarat o perioadă de doliu, de astăzi, vineri, până la șapte zile după înmormântarea Reginei. 

Camilla, marea iubire a Regelui Charles al III-lea

În urma tragicului eveniment care a cutremurat Casa Regală britanică, Charles a devenit rege în locul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. În acelaşi timp, soţia sa, Camilla, îl va urma pe următoarea treaptă a ierarhiei regale, asumându-şi rolul de consoartă a conducătorului Regatului Unit. Figura ei rămâne una extrem de controversată, deşi au trecut mai bine de 25 de ani de la moartea misterioasă a Prinţesei Diana, prima soţie a lui Charles şi mama lui William şi Harry, relatează CNN.

De la nunta celor doi, din 2005, Camilla i-a fost alături Prinţului Charles, devenit acum rege, reprezentând un pilon esenţial al actelor caritabile întreprinse de casa regală. S-a implicat mai ales în acţiuni de ajutorare a femeilor şi copiilor, dar cu toate acestea mulţi nu au iertat-o încă pentru că "i-a luat locul" lui Lady Diana Spencer.

Pe acelaşi subiect

Camilla Shand s-a născut în iulie 1947 şi a crescut într-o zonă rurală din Marea Britanie, unde a dezvoltat o pasiune pentru cai. L-ar fi întâlnit pe Charles la un meci de polo din Windsor, în 1970, unde între ei s-a înfiripat o prietenie ce avea să se transforme în dragoste. Anul următor, Charles s-a înrolat în Marina Regală şi, cât era plecat, tânăra Camilla s-a căsătorit cu ofiţerul de cavalerie Andrew Parker Bowles. Împreună, cei doi au avut doi copii. 

La rândul lui, în 1981 Charles s-a căsătorit cu Lady Diana Spăencer, iar viaţa lor părea un basm devenit realitate. Însă lucrurile s-au sfârşit cu un divorţ extrem de mediatizat, după ce fiul Reginei Elisabeta a II-a a recunoscut că a avut o aventură extraconjugală. "Eram trei oameni în această căsnicie. Puţin cam aglomerat", a mărturisit Lady Diana într-un interviu faimos acordat BBC.

Camilla şi Andrew Parker Bowles au divorţat în 1995, iar Charles şi Diana - anul următor. Sentimentul pro-Diana şi, implicit, anti-Camilla s-a amplificat la cote uriaşe după decesul tragic al prinţesei, care a murit într-un accident de maşină din Paris, în 1997. Doi ani mai târziu, Casa Clarence a început demersurile pentru a o reintroduce pe Camilla în viaţa publică. Ulterior, apariţiile comune ale celor doi au devenit ceva obişnuit. Şase ani mai târziu, cu acordul Reginei Elisabeta a II-a, povestea lor de dragoste s-a concretizat într-o căsnicie oficiată la Windsor. Camilla, cunoscută din acest moment ca Alteţa sa Regală Ducesa de Cornwall, a devenit consoarta lui Charles şi viitoarea regină a Regatului Unit.

Totuşi, s-a stabilit cu multă vreme în urmă, încă din 2005, că aceasta nu îşi va lua titlul de Regină, ci pe acela de Prinţesă Consoartă. În februarie 2022, Regina Elisabeta a II-a i-a dat Camillei binecuvântarea sa, în cadrul Jubileului de Platină, pentru a fi cunoscută drept Regina Marii Britanii când va veni timpul. Declaraţia Reginei a reprezentat un important punct de cotitură în ceea ce priveşte modul în care oamenii o privesc pe soţia Regelui Charles, considerată de unii doar o "amantă regală".

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Moartea Reginei Elisabeta a II-a i-a copleşit pe membrii familiei regale, care s-au grăbit să ajungă la Castelul Balmoral din Scoţia înainte ca aceasta să treacă în nefiinţă. Starea de sănătate a Reginei se înrăutăţise în ultimele ore, motiv pentru care cu toţii erau pregătiţi pentru ce era mai rău.

Fiul cel mic al Prinţului Charles, acum Regele Charles al III-lea, şi al lui Lady Diana Spencer, Harry, a ajuns însă prea târziu, la câteva ore după deces. Soţia sa, Meghan Markle, nu a venit deloc la patul de moarte al Reginei. Copiii Ducelui și Ducesei de Sussex au devenit Prințul Archie și Prințesa Lilibet, după moartea Reginei. Şi Prinţul William şi soţia sa, Catherine, şi-au asumat titlurile de Duce şi Ducesă de Cornwall, în urma regretatului eveniment.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a se va face după un protocol stabilit cu ani înainte. Pentru că suverana s-a stins la Balmoral, primul ritual de înmormântare va fi unul scoţian. De acolo, trupul neînsufleţit va fi transportat la Edinburgh, în cel mai mic palat al Casei Regale. Apoi va fi adus la Londra, cel mai probabil cu ajutorul unui tren. Înmormântarea va avea loc la 10 zile de la data decesului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Camilla, marea dragoste a Regelui Charles, rămâne o figură controversată. Povestea tulburătoare de viaţă a "iubitei regale", ajunsă Regină Consoartă