Antena Meniu Search
x

Galerie foto Durere şi neputinţă: Un bărbat îşi ia adio de la soţia şi copiii săi într-o gară din Odessa, înainte de a pleca la război

Teroarea dezlănţuită de armata rusă în Ucraina a despărţit mii de familii, pe unele dintre ele pentru totdeauna. Sute de oameni şi-au pierdut viaţa, între care şi foarte mulţi copii, în încercarea de a fugi din calea bombardamentelor. Cei care au reuşit să scape au fost nevoiţi să-şi spună "adio" la graniţa cu alte state. Mamele şi-au luat copiii în braţe şi au fugit unde au văzut cu ochii, în timp ce bărbaţii au fost nevoiţi să rămână pentru a lupta într-un război pe care nimeni nu şi l-a dorit, dar pe care civilii îl resimt cel mai tare. În total, peste 1.5 milioane de refugiați au plecat din Ucraina în cele 13 zile de război. Alte câteva milioane de oameni sunt strămutați în țară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.03.2022, 08:09

Cu bagajele în spate, cu copiii în braţe şi ochii înecaţi în lacrimi, mii de ucraineni şi-au părăsit casele şi au fugit din calea războiului, după invazia Rusiei. Despărţirea de cei care au rămas însă în ţară este una sfâşietoare. Bărbaţii au fost nevoiţi să îşi lase familiile şi să se întoarcă pentru a apăra pământul ucrainean cu preţul propriei vieţi. Nimeni nu ştie dacă se vor revedea, dacă totul se va termina cu bine. Nimeni nu ştie când se va întoarce liniştea şi când se vor putea întoarce acasă. Nu se ştie dacă mai au vreo casă. 

Citește și: De ce te dor ochii după ce stai mult în fața calculatorului: explicația specialiștilor

Mai multe fotografii sfâşietoare din gările oraşelor mari din Ucraina au devenit virale. Copii mici, cu feţele umflate de lacrimi, nu înţeleg de ce tati nu poate să urce alături de ei şi de ce trebuie să plece. Soţiile, iubitele, mamele se dezlipesc cu greu de cei nevoiţi să plece la război. Mii de familii trăiesc cu groază, gândindu-se la ziua de mâine. 

Georgiy Keburia, unul dintre bărbaţii surprinşi într-o gară din Odessa, a fost fotografiat în timp ce îşi ia rămas bun de la soţia sa, Maya, dar şi de copiii săi. Familia pleacă spre Lviv, un oraş mai sigur, mai aproape de Polonia, în timp ce el trebuie să lupte cu preţul propriei sale vieţi. 

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 13

Rusia a anunţat, pentru această dimineaţă, o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene. Dar aproape toate rutele de evacuare duc spre Rusia sau Belarus, iar ucrainenii au respins deja aceste variante. O nouă rundă de negocieri între delegaţiile celor două părţi s-a încheiat, aseară, fără rezultat. Dar discuţiile vor continua iar miniştrii de externe ucrainean şi rus s-ar putea întâlni, joi, în Turcia. Rusia a ameninţat, în premieră, că va opri livrările de gaz prin Nord Stream 1.

Un milion şi jumătate de oameni au părăsit până acum Ucraina. Dar ONU avertizează că această criză umanitară este abia la început: peste 4 milioane de ucraineni vor deveni refugiaţi.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11 și ZIUA 12

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Durere şi neputinţă: Un bărbat îşi ia adio de la soţia şi copiii săi într-o gară din Odessa, înainte de a pleca la război