Antena Meniu Search
x

Foto Un medic a murit după ce maşina sa a fost atacată de ruşi. Femeia îşi ducea nepotul rănit la spital: "Un medic de la Dumnezeu"

Un medic anestezist la un spital de Cardiochirurgie pentru Copii din Ucraina a murit în timp ce-şi transporta nepotul rănit la un spital din satul Kukhari, Kiev. Maşina în care se afla femeia a fost atacată de forţele armatei ruse. Nu a avut nicio şansă. Marina Kalabina şi-a pierdut viaţa în mod nedrept, într-un război pe care nimeni nu şi-l dorea. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.03.2022, 23:46

Marina Kalabina
Un medic a murit după ce maşina sa a fost atacată de ruşi - Facebook / Centrul de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă / Viktor Liashko

Anunţul a fost confirmat de Ministrul Sănătăţii al Ucrainei, Viktor Liashko. 

"Astăzi, teroriștii ruși au luat viața unui medic - Marina Kalabina. Medic Anestezist la Centrul Medical Științific și Practic de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă pentru Copii. Un medic de la Dumnezeu.

Mașina ei a fost atacată când își ducea nepotul rănit la spital din satul Kukhari din regiunea Kiev.

Sunt inumani, sunt teroriști și cu siguranță nu ar trebui să rămână nepedepsiți!

Pe acelaşi subiect

Dimineață am făcut apel la medicii ruși să condamne faptele tiranului, să meargă în piață cerând oprirea războiului și să susțină protecția colegilor, medicii ucraineni.

În seara asta a venit moartea acestui doctor, iar cuvintele mele: mergeți la dracu, ocupanților, împreună cu koroblemul vostru! Nu te vom ierta pentru asta!", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

"Administrația și personalul Instituției de Stat - Centrul Medical Științific și Practic de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă al Ministerului Sănătății al Ucrainei îşi exprimă profunde condoleanțe rudelor și prietenilor în legătură cu moartea tragică prematură a Kalabinei Marina Nikolaevna, medic anestezist pediatru. Kalabina Marina Mykolayivna va fi întotdeauna un exemplu pentru noi de devotament nemărginit față de profesia, mila și înțelepciunea ei. Ne vom aminti mereu de energia ei, veselia, înaltele calități spirituale și etice. Amintirea ei strălucitoare va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre", a transmis şi Centrul de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă pe pagina oficială de Facebook. 

Bilanțul invaziei ruse este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii. Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina:  ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un medic a murit după ce maşina sa a fost atacată de ruşi. Femeia îşi ducea nepotul rănit la spital: "Un medic de la Dumnezeu"