Antena Meniu Search
x

Ro-Vaccinare îl contrazice pe Dan Barna cu date oficiale, după ce liderul USR a criticat campania coordonată de Florin Cîţu

Autorităţile au reacţionat după ce liderul USR, Dan Barna, i-a reproşat premierului Florin Cîţu eşecul campaniei de vaccinare.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 14.04.2021, 16:52

Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva Covid-19
Premierul Florin Cîțu coordonează direct campania de vaccinare împotriva COVID-19 - Facebook Guvernul României

Dan Barna spune că Florin Cîțu i-a reproșat lui Vlad Voiculescu „lucruri pe care nu le-a avut în control”, între ele eșecul campaniei de vaccinare, care este în responsabilitatea premierului. Declaraţiile au fost făcute după ce Florin Cîţu a cerut (şi obţinut) revocarea din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Dan Barna a spus că locul 25 din 27 la nivelul Europei, în ceea ce priveşte campania de vaccinare, „nu arată nici performanță, nici înțelepciune strategică”.

În replică, Ro-Vaccinare i-a transmis liderului USR că România este în topu ţărilor UE la campania de vaccinare, fiind pe locul 4 la persoanele vacccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

România - în topul țărilor UE la campania de vaccinare! Locul 4 - persoane vaccinate cu ambele doze (1.466.149). Locul 7 - total doze administrate (3.838.804). Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi”, transmite Ro-Vaccinare.

Premierul Florin Cîțu coordonează direct campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Florin Cîțu se laudă cu un nou record de vaccinări

Florin Cîțu a răspuns și el, pe Facebook, acuzațiilor aduse de Dan Barna. Premierul a scris că suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate și că România a înregistrat un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore. 

România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze.

Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi.

Vă încurajez pe toți să vă vaccinați!

Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris Florin Cîțu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alianța USR-PLUS pune tunurile pe Florin Cîțu

Declarațiile lui Dan Barna vin pe fondul scandalului din coaliția de guvernare care astăzi s-a soldat cu revocarea lui Vlad Voiculescu și demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan. Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș i-au reproșat premierului că a luat decizia de revocare fără consultarea partenerilor de coaliție și că nu mai are susținerea Alianței.

Premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției. Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a anunțat Dacian Cioloș.

Bilanț vaccinare în România

2.372.655 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020. Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

De la începutul campaniei de imunizare, au fost vaccinate în România peste 2.000.000 de persoane. Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe data de 15 februarie).

De-a lungul timpului, cei care au dorit să se programeze au întâmpinat dificultăţi. Mai exact, platforma pentru vaccinarea împotriva Covid-19 nu a funcționat în repetate rânduri. În plus, la începutul procesului de imunizare s-a pus problema dacă există suficiente doze pentru efectuarea rapelului în cazul celor care primiseră deja prima doză.

Vaccinarea din România a stat sub semnul controverselor şi atunci când vine vorba despre administrarea unuia dintre serurile disponibile, în condiţiile în care mai multe state au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Decizia a venit pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit acest vaccin. Compania AstraZeneca a declarat că nu există dovezi științifice ale vreunei legături între vaccinul său împotriva coronavirusului și respectivele decese. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că numărul celor care-și anulează programarea este mai mic decât al celor care se programează, în ciuda tuturor circumstanţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Ro-Vaccinare îl contrazice pe Dan Barna cu date oficiale, după ce liderul USR a criticat campania coordonată de Florin Cîţu