Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 23 iunie

Știrile zilei - 23 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 23.06.2020, 00:18

Observator Update, știrile zilei din 23 iunie
Observator Update, știrile zilei din 23 iunie
  • Încă 5 ţări adăugate la zona verde. Persoanele asimptomatice care vin din aceste ţări nu intră în carantină sau izolare
  • Numărul mare de noi infectări cu coronavirus pune probleme spitalelor destinate cazurilor de Covid-19

1. Încă 5 ţări adăugate la zona verde. Persoanele asimptomatice care vin din aceste ţări nu intră în carantină sau izolare

Încă cinci țări intră din această noapte în zona verde! Printre ele Franța și Italia. Toți cei care se vor întoarce din aceste țări nu vor mai trebui să stea în izolare 14 zile. În schimb, despre Bulgaria și Grecia vom afla de abia săptămâna viitoare dacă intră sau nu în zona galbenă, în contextul numărului în creștere de infectări cu Covid 19.

Citește și:

2. Absolvenții de liceu au dat BAC-ul la română. Cum se rezolvau subiectele

Prima probă a bacalaureatului, cea de limba şi literatura română, s-a dat astăzi în condiţii speciale. Peste 155.000 de absolvenţi de liceu speră că vor reuşi să treacă anul acesta de examenul maturităţii. Absolvenții de clasa a XII-a au avut de rezolvat la proba de Limba şi literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2020, un eseu de cel puțin 400 de cuvinte în care să prezinte particularități de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată (la profilul uman), respectiv particularități ale unei comedii studiate (la profilul real).

Citește și:

3. Numărul mare de noi infectări cu coronavirus pune probleme spitalelor destinate cazurilor de Covid-19

România a urcat pe locul al treilea în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori. În faţa avalanşei de noi cazuri, Ministerul Sănătaţii schimbă regula. În exclusivitate pentru Observator, Nelu Tătaru a declarat în urmă cu câteva minute că pacienţii care au un test negativ, după șapte zile de la internare, vor fi lăsaţi acasă, în izolare, încă o săptămână. E prima veste normală în cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. Spitalele destinate cazurilor COVID se sufocă încet şi sigur. Medicii sunt disperaţi şi abia mai fac faţă valurilor de pacienţi infectaţi. Salvarea lor începe cu lupta de a găsi un pat liber. Pe unde se poate, asimptomaticii sunt mutaţi dintr-un judeţ în altul în speranţa că zonele cu focare active să facă rost de câteva paturi libere.

Citește și:

4. Localități din întreaga Românie, lovite de inundații puternice

"Vâjâind ca vijelia şi ca plesnetul de ploaie" nu mai este un vers de scos peri albi la Bac, ci potopul de-l trăim zilnic. Iunie 2020 este luna furtunilor, a codurilor roşii şi a unor noi recorduri istorice. În Bucureşti cad ploi care se văd o dată la 20 de ani, iar în ţară viiturile au depăşit şi cele mai înalte garduri. Şi pare că nu se mai termină. Până miercuri este cod roşu de inundaţii pe opt râuri.

Citește și:

5. 13 dintre cei 17 muncitori fugiți din carantină, din Germania, au fost prinși la intrarea în România

Au fugit de carantina din Germania şi au dat peste cea din România. 13 dintre cei 17 muncitori care au plecat din cel mai mare focar de coronavirus al Europei au fost identificaţi la frontieră în timp ce încercau să intre în ţară şi au fost deja plasaţi în izolare. Cei care au rămas în Germania sunt păziţi acum pentru a nu mai părăsi carantina. Oficialii germani le-au cerut să rămână în ţară pentru că vor avea cele mai bune îngrijiri. 

Ce trebuie să știi:

- Creșele de stat cu program de vară s-au redeschis, cu respectarea unor reguli stricte

- Inaugurarea metroului din Drumul Taberei, amânată din nou

- Rezultate evaluare naţională 2020. Peste 800 de elevi au avut media generală 10. Vezi notele

Prognoza meteo pentru astăzi

Instabilitatea atmosfericã se va menţine temporar accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii. Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi posibil grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est şi în zonele de munte. În Câmpia de Vest şi pe litoral, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 26...28 de grade, iar cea minimã va fi de 16...17 grade.

Îndeosebi în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil, vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã de 10...20 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 23 iunie