Antena Meniu Search
x

Foto Tinerii care s-au căsătorit în prima zi a invaziei din Ucraina îşi petrec "luna de miere" luptând pentru ţară: "Toți de aici cred că vom câștiga"

La doar câteva ore după ce doi tineri ucraineni au ales să îşi unească destinele, mânaţi de gândul că războiul din Ucraina i-ar putea despărţi pentru totdeauna, Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursin s-au alăturat luptei pentru a-și proteja țara. Nunta a avut loc chiar în prima zi în care Ucraina a fost invadată de armata rusă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.03.2022, 22:04

Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursin
Tinerii care s-au căsătorit în prima zi a invaziei din Ucraina îşi petrec "luna de miere" luptând pentru ţară - CNN

Cei doi urmau să se căsătorească în luna mai, dar după ce au aflat că Rusia le-a invadat ţara au luat decizia de a grăbi lucrurile şi de a spune „DA”, înainte de a se alătura rezistenței ucrainene. Nu a fost ziua nunții pe care şi-ar fi dorit-o, dar au vrut să fie împreună şi în vremurile grele şi poate, cine ştie, nu vor mai apuca să se bucure de ziua de mâine. În sunetul sirenelor care anunţau atacurile antiaeriene, Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursin şi-au jurat să fie alături „la bine şi la greu” pentru tot restul vieţii.

Doi tineri ucraineni şi-au unit destinele în vreme de război

Îmbrăcaţi în jachete de camuflaj, ţinând în mână câte o armă, cuplul a povestit pentru CNN despre „luna de miere” petrecută în oraşul asediat, luptând împotriva trupelor ruse care le-au invadat patria.

„Este greu de înțeles, această nouă realitate pe care o avem”, a spus Arieva, din Kiev. A spus că în prima zi de primăvară, de obicei, oamenii culegeau floarea soarelui – floarea naţională a Ucrainei, însă acum cei care au rămas nu pot decât să se ascundă pentru a-şi proteja familiile sau să iasă la luptă cu preţul propriei vieţi.

Pe acelaşi subiect

„Nimeni de aici nu spune că vom pierde şi nimeni nu plânge. Toți de aici cred că vom câștiga. Totul este doar o chestiune de timp. Așadar, sunt foarte fericită să văd această cantitate mare de oameni, fiind cu adevărat pregătiți să lupte. Fiind gata să omoare pentru pământul lor. Neavând nicio îndoială cu privire la câștigul nostru în acest război”, a spus Yaryna Arieva.

Soțul ei, Fursin, s-a născut în orașul de vest Lviv și a spus că „oamenii lui vor dori întotdeauna să fie liberi. Acești oameni sunt gata să lupte pentru libertatea lor”. Mergând în misiuni de luptă alături de alţi ucraineni, recunoaşte că este îngrijorat pentru siguranța familiei sale – soția, părinții și sora lui – dar a spus că „va face totul pentru a-i proteja”.

Arieva ajută în fiecare zi persoanele din adăposturi şi stă de veghe în cazul în care zona în care se află ar putea fi luată cu asalt. ”Este greu să aștept ca soțul meu să se întoarcă din misiunile de luptă”, toată lumea se ajută între ei. Viața aici este diferită, dar este viața. Oamenii glumesc și râd. Este foarte interesant de văzut. Este un alt tip de viață care s-a schimbat odată cu începutul războiului, dar este viața", mărturiseşte tânăra.

Cuplul a cerut comunității internaționale să ajute Ucraina cu bani, alimente, arme și asistență medicală și să pună mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. Fursin a spus că speră că va veni timpul în curând când își va putea aduna familia și prietenii “toți într-un singur loc și să bea un pahar bun de vin”. Și să spună tuturor: “Hai, războiul s-a încheiat, noi câștigăm”.

Înainte de acest moment însă, Fursin doreşte ca „toată lumea din această lume, inclusiv Rusia și poporul rus, să-și amintească” că luptă „pentru libertatea lumii”.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Bilanțul invaziei ruse este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii. Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina:  ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tinerii care s-au căsătorit în prima zi a invaziei din Ucraina îşi petrec "luna de miere" luptând pentru ţară: "Toți de aici cred că vom câștiga"