Antena Meniu Search
x

Foto Un ucrainean își ţine în braţe pisica, singurul membru al familiei rămas în viaţă, după bombardamentele ruşilor: "Fiica mea a murit în scaunul cu rotile"

Într-un sat de la sud de Kiev, reporterii CNN l-au întâlnit pe Igor Mozhaev, rezident al oraşului Markhalivka, plimbându-se printre dărâmăturile casei sale, după un atac aerian rusesc, care a avut loc vineri. A pierdut un prieten şi 5 membri ai familiei, inclusiv soţia şi fiica de 12 ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.03.2022, 10:44

Cinci membri ai familiei lui Igor au fost ucişi în doar o clipă, între care soţia de doar 46 de ani, fiica de 12 ani care era în scaun cu rotile, după ce fusese în trecut implicată într-un accident cu un şofer beat, precum şi ginerele, tatăl nepoţilor săi. Încearcă să caute printre dărâmături în speranţa că ar mai putea găsi măcar câteva amintiri pe care să le poată salva; poze, documente, scrisori, ori ce i-ar putea aduce aminte de toţi cei dragi pe care i-a pierdut într-un mod atât de cumplit şi nedrept. Într-un moment de fericie, Igor şi-a regăsit şi strâns în braţe una dintre pisicile pe care le pierduseră în timpul bombardamentelor. E singurul membru al familiei rămas în viaţă, într-o vreme în care, peste tot în jurul său, rămâne doar teroarea lăsată în urmă de război.

„A avut loc o explozie masivă și am rămas cu toții prinși sub moloz. Fiica mea a murit în scaunul cu rotile. Eu și nepoții mei am fost salvați de sub dărâmături. Nu am niciun gând acum. Ce gânduri pot avea? Este ingrozitor. Teribil. Doamne ajută ca asta sa se termine cât mai curând posibil. Îmi voi îngropa rudele mâine. Asta e, nu știu ce se va întâmpla după asta. Îmi doresc doar pace pentru Ucraina. Doar să lase odată Ucraina în pace. Doamne ajută ca asta să se termine cât mai curând posibil”, spune, printre lacrimi, bărbatul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Olga, o femeie care locuia peste drum de Oleh, nu poate înţelege rostul războiului şi cum pot fi oamenii în stare să omoare alţi oameni.

Pe acelaşi subiect

„Principalul lucru este ca acest iad să se termine cât mai curând posibil. Cum poate fi posibil ca un frate să meargă şi să lupte împotriva altui frate. Acest lucru este de neconceput. Toată lumea mergea în Rusia și invers, rude peste tot, iar acum...”

Război Rusia - Ucraina ziua 15. 

Cel puţin 516 civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul războiului, pe 24 februarie, a anunţat miercuri Biroul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului. Aproape 1.000 de persoane au fost rănite. Primăria oraşului Mariupol anunţă însă, fără o confirmare oficială, că peste 1.200 de oameni au murit în cele nouă zile de asediu rus doar asupra portului strategic Mariupol din sudul Ucrainei.

„Nouă zile. Nouă zile de blocadă a oraşului Mariupol. Nouă zile de bombardament continuu asupra populaţiei civile. Nouă zile, jumătate de milion de oameni trăind fără electricitate, apă, încălzire sau comunicaţii. Nouă zile în care oraşul este rupt de lumea exterioară. Nouă zile - 1.207 civili din Mariupol ucişi. Nouă zile de genocid al populaţiei civile”, a transmis primăria.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA 8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11ZIUA 12 ZIUA 13 şi ZIUA 14.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un ucrainean își ţine în braţe pisica, singurul membru al familiei rămas în viaţă, după bombardamentele ruşilor: "Fiica mea a murit în scaunul cu rotile"