Antena Meniu Search
x

Momentul în care o maşină cu doi bătrâni de 80 de ani este spulberată de armata rusă, la colţ de stradă: „Sunt atât de nebuni, nenorociții ăștia, nişte monștri”

Război Rusia - Ucraina, ziua 13. Rusia a anunţat, pentru această dimineaţă, o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene. Totuşi, bombardamentele continuă să facă victime în diferite oraşe ale Ucrainei, în timp ce occidentul crede că un asalt asupra Kievului e iminent.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 15:43

Captură video
Momentul în care o maşină cu doi bătrâni de 80 de ani este spulberată de armata rusă, la colţ de stradă - Captură video / Visegrád 24

În ciuda dezminţirilor Rusiei, civilii nu sunt scutiţi de nicio oroare. Oameni nevinovaţi care nu-şi doresc decât să nu facă parte din războiul inuman în care ruşii i-au implicat pe ucraineni. Oamenii care vor doar să scape, să fugă şi să nu mai privească înapoi şi oameni care vor cu orice preţ să-şi apere pământul, ţara şi odată cu ea întreaga agoniseală şi să înlăture tirania armatei ruse. 

O filmare în care doi bătrâni au fost ucişi la un colţ de stradă, după ce opriseră la semnul "STOP" al unei interescţii nesemaforizate, a devenit virală în întreaga lume. Bătrânii în jurul vârstei de 80 de ani au pierit în doar o clipă, în propria lor maşină, sub furia incontrolabilă a armatei ruse. 

Acești nenorociți au tras într-o mașină cu un cuplu cu dizabilități. Este un semn care indică că aveau dizabilități. S-au oprit lângă un semn de STOP și au fost împușcați. Sunt atât de nebuni, nenorociții ăștia ruși, nişte monștri. Amândoi au murit în același timp. Aceștia sunt „frații” noștri! Toți care au spus că nu le pasă, uitați-vă la asta! Mulțumită ție și „nu îmi pasă” al tău, asta se întâmplă. Și acolo - ne vom lupta cu ei și ne vom lupta peste tot, în toată Ucraina", a declarat un martor care a filmat scenele îngrozitoare cu victimele, la scurt timp după bombardament.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Civili ucraineni uciși de obuzele rușilor

În Kiev, un tânăr şi-a văzut tatăl murind sub ochii lui, după ce maşina în care erau a fost atacată de trupele ruseşti. ”Tată! Tată! Nu, nu!”, se aude tânărul pe filmare. 

În Irpin, o familie întreagă - mama, tatăl şi cei doi copii au fost ucişi în timpul operaţiunii de evacuare. De altfel armata rusă a anunţat si astăzi că va deschide mai multe culoare umanitare şi va înceta focul pentru a pemite evacuarea civililor în Kiev, Harkov, Mariupol şi Sumi. Ucrainenii spun însă că misiunile au eşuat după ce ar fi descoeprti că unul din trasee fusese minat de ruşi. Într-o altă filmare, un tanc rusesc a trecut intenţionat peste o maşină în mers. Şoferul a fost scos în viaţă dintre fiarele maşinii ca prin minune. 

Mai multi oameni ar fi fost executaţi în timp ce stăteau la coadă, la alimente, potrivit jurnaliştilor ucraineni. Un medic anestezist la un spital de Cardiochirurgie pentru Copii din Ucraina a murit în timp ce-şi transporta nepotul rănit la un spital din satul Kukhari, Kiev. Maşina în care se afla femeia a fost atacată de forţele armatei ruse. Nu a avut nicio şansă.  De asemenea, o fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși în mașină, pe o stradă din Kiev. Fratele ei a murit ulterior la spital, în timp ce sora sa luptă în continuare pentru viaţă. 

Trei tineri voluntari care plecaseră să hrănească animalele înfometate ale unui adăpost de lângă Kiev au fost prinşi de armata rusă şi ucişi în doar câteva clipe. Fără niciun motiv, ci doar din cauza faptului că se aflau "în calea" oamenilor nepotriviţi. Disperaţi, oamenii care au scăpat cu viaţă se revarsă în gări în speranţa că vor reuşi să scape în ultimul ceas din capcana morţii.

Război Rusia - Ucraina, ziua 13

Rusia a anunţat, pentru această dimineaţă, o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene. Dar aproape toate rutele de evacuare duc spre Rusia sau Belarus, iar ucrainenii au respins deja aceste variante. O nouă rundă de negocieri între delegaţiile celor două părţi s-a încheiat, aseară, fără rezultat. Dar discuţiile vor continua iar miniştrii de externe ucrainean şi rus s-ar putea întâlni, joi, în Turcia. Rusia a ameninţat, în premieră, că va opri livrările de gaz prin Nord Stream 1.

Un milion şi jumătate de oameni au părăsit până acum Ucraina. Dar ONU avertizează că această criză umanitară este abia la început: peste 4 milioane de ucraineni vor deveni refugiaţi.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11 și ZIUA 12

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o maşină cu doi bătrâni de 80 de ani este spulberată de armata rusă, la colţ de stradă: „Sunt atât de nebuni, nenorociții ăștia, nişte monștri”