Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătate
Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătatePuţini mai ştiu câte beneficii are măcrişul şi că este un adevărat medicament pentru sănătate! Demult, această plantă...
pe 15.04.2019 la 11:20Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)
Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)Un nou produs dobrogean îşi face, uşor uşor, loc pe harta gastronomică a României. Brânza de capră din Stejaru, Tulcea, a...
pe 14.04.2019 la 09:57Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)
Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că chefii...
pe 12.04.2019 la 16:29Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor (Video)
Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor (Video)Pentru mulţi dintre noi, mărul reprezintă fructul copilăriei. Mai ales al celei petrecute la bunici. Pentru că bunicile ştiau...
pe 08.04.2019 la 17:20Reţete de clătite delicioase, preparate de un pictor şi un designer din Cluj
Reţete de clătite delicioase, preparate de un pictor şi un designer din ClujDoi tineri au dus clătitele la nivel de artă! Sărate sau dulci, cu ciocolată, fructe, îngheţată sau frişcă creaţiile lor...
pe 05.04.2019 la 17:32Farfuriile comestibile, alternativa propusă de un cuplu din Cluj
Farfuriile comestibile, alternativa propusă de un cuplu din ClujSunt români care nu se ridică de la masă, până nu mănâncă şi farfuria. Este 100% naturală şi bogată în fibre. Un cuplu...
pe 21.03.2019 la 19:47Postul nu mai înseamnă cartofi prăjiţi şi fasole bătută. Cu ce sugestii vin bucătarii (Video)
Postul nu mai înseamnă cartofi prăjiţi şi fasole bătută. Cu ce sugestii vin bucătarii (Video)Ne aflăm în cel mai greu post al anului, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la plăcerea gustului. Ne uşurează...
pe 19.03.2019 la 21:06Deserturi de post. Reţete şi mod de preparare
Deserturi de post. Reţete şi mod de prepararePostul Paştelui este cel mai restrictiv, iar pentru amatorii de dulciuri e şi cel mai greu de ţinut! Asta doar dacă nu ştiu...
pe 13.03.2019 la 16:30Iubitorii de dulciuri se pot bucura de un nou sortiment: ciocolata roz!
Iubitorii de dulciuri se pot bucura de un nou sortiment: ciocolata roz!Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata...
pe 11.03.2019 la 17:32Mucenicii, nelipsiţi în fiecare început de martie
Mucenicii, nelipsiţi în fiecare început de martieAroma dulce de nucă, scorţişoară şi aluat copt a cuprins casele românilor şi magazinele, înainte de sărbătoarea celor 40...
pe 08.03.2019 la 14:32Cum se prepară cei mai buni mucenici moldovenești
Cum se prepară cei mai buni mucenici moldoveneștiSunt două feluri de mucenici. Unii care se fac din aluat, care se zice că sunt moldoveneşti, cu nucă şi cu miere, şi mai sunt...
pe 08.03.2019 la 13:40Întrecere între bucătari cu rețete de cârnați, la Sibiu
Întrecere între bucătari cu rețete de cârnați, la SibiuBucătarii s-au întrecut în reţete de cârnaţi, în acest weekend, la Sibiu. Ca să obţină cel mai bun gust, unii au mers pe...
pe 24.02.2019 la 22:49Farmaciile nu vor mai vinde medicamente pe reţetă la bucată
Farmaciile nu vor mai vinde medicamente pe reţetă la bucatăPractica din farmaciile româneşti va dispărea treptat, aşa cum impun normele europene şi cum recomandă producătorii. Măsura...
pe 07.02.2019 la 22:30Sărbătoarea Unirii a schimbat meniurile restaurantelor! Bucătarii au pus pe mese reţete de pe vremea lui Cuza
Sărbătoarea Unirii a schimbat meniurile restaurantelor! Bucătarii au pus pe mese reţete de pe vremea lui CuzaA fost zi de sărbătoare şi în restaurantele din Capitală. Mica Unire i-a scos din casă pe cei care au dorit să...
pe 24.01.2019 la 21:55Coastele de porc în miere, delicatesa sezonului de iarnă
Coastele de porc în miere, delicatesa sezonului de iarnăFragede, aromate şi suculente, coastele de porc sunt delicatese în meniurile restaurantelor. Deşi românii le foloseau iniţial...
pe 14.12.2018 la 22:00Vinul fiert se vinde ca pâinea caldă, la Târgurile de Crăciun
Vinul fiert se vinde ca pâinea caldă, la Târgurile de CrăciunVinul fiert se vinde mai ceva ca pâinea caldă la Târgurile de Crăciun. Într-o zi de weekend, la o singură tarabă, s-au...
pe 05.12.2018 la 21:55Plantele exotice își fac loc în meniurile românești
Plantele exotice își fac loc în meniurile româneștiMiţuna, kale, kiwano sau pepenele cu coarne: sunt doar câteva dintre plantele exotice care au intrat în meniurile românilor....
pe 11.11.2018 la 23:43România în bucate: plăcintele gustoase din Ţara Şteiului
România în bucate: plăcintele gustoase din Ţara ŞteiuluiTurul României în bucate ne poartă astăzi în Ţara Şteiului, acolo unde bunicile sunt la mare preţ. Îmbrăcate în port...
pe 11.11.2018 la 22:54România în bucate: rețetele vechi și sănătoase ale aromânilor
România în bucate: rețetele vechi și sănătoase ale aromânilorTurul României în bucate ne poartă în mijlocul aromânilor, unde veselia este mereu garantată. Familiile sunt mari şi unite,...
pe 10.11.2018 la 21:58Joaca, prescrisă pe rețetă de medici. Conform unui studiu, un copil petrece afară mai puţin timp decât un prizonier
Joaca, prescrisă pe rețetă de medici. Conform unui studiu, un copil petrece afară mai puţin timp decât un prizonierCopiii din zilele noastre nu au timp să se joace. Copleşiţi de şcoală, teme sau cursuri extra-şcolare, au programul unui...
pe 07.11.2018 la 20:27Reţete inedite de dulceaţă, din ardei iute, dovlecel sau ceapă roşie
Reţete inedite de dulceaţă, din ardei iute, dovlecel sau ceapă roşieÎn sezonul conservelor, gospodinele ne surprind cu reţete inedite de dulceaţă. Din ardei iute, dovlecel sau ceapă roşie,...
pe 03.10.2018 la 19:33Reţeta celui mai delicios gulaş, la Festivalul Hunedoara Gastronomică
Reţeta celui mai delicios gulaş, la Festivalul Hunedoara GastronomicăAm aflat reţeta celui mai delicios gulaş. Şi am ajuns tocmai în Hunedoara, pentru asta, atraşi de mirosul mâncării făcute...
pe 29.09.2018 la 19:35Zacusca, cea mai căutată rețetă a toamnei
Zacusca, cea mai căutată rețetă a toamneiUşor, uşor, uităm de vacanţă şi ne-amintim că e, totuşi, toamnă. Pieţele sunt pline de legume. Iar reţetele de zacuscă...
pe 15.09.2018 la 21:05La restaurant, ca la spectacol. Bucătarii au început să aducă şi la noi moda gătitului la vedere
La restaurant, ca la spectacol. Bucătarii au început să aducă şi la noi moda gătitului la vedereRomânii sunt tot mai interesaţi să vadă ce mănâncă. Sunt atraşi de show-ul pe care îl fac bucătarii atunci când...
pe 14.09.2018 la 19:37Mărturisire surprinzătoare a celebrului bucătar Jamie Oliver. Acesta spune că nu a publicat niciodată o reţetă "autentică"
Mărturisire surprinzătoare a celebrului bucătar Jamie Oliver. Acesta spune că nu a publicat niciodată o reţetă "autentică"Dezvăluirea a apărut în revista Hello, după o controversă pe tema unui produs alimentar pe bază de orez, lansat pe piaţă de...
pe 04.09.2018 la 07:57Rețete de post inedite cu Răzvan Constantin, semifinalist „Chefi la cuțite” sezonul cinci
Rețete de post inedite cu Răzvan Constantin, semifinalist „Chefi la cuțite” sezonul cinciTânărul semifinalist „Chefi la cuțite” sezonul cinci, ne învață să preparăm rețete de post, simple, rapide și...
pe 08.08.2018 la 10:12Reţeta de clătite pufoase. Cum se prepară desertul ca la carte
Reţeta de clătite pufoase. Cum se prepară desertul ca la carteReţeta de clătite pufoase, clătite americane sau pancakes, aşa cum le mai ştim de prin diverse bucătării, este cel mai la...
pe 26.07.2018 la 17:21Reţeta de porumb fiert: cum se prepară pentru a fi delicios
Reţeta de porumb fiert: cum se prepară pentru a fi deliciosReţeta de porumb fiert este printre cele mai râvnite în perioada sezonului estival. Nu este nimic mai potrivit între gustările...
pe 23.07.2018 la 16:20Icrele de Tulcea, protejate prin lege. Cei care le vând sunt obligaţi să respecte reţeta tradiţională
Icrele de Tulcea, protejate prin lege. Cei care le vând sunt obligaţi să respecte reţeta tradiţionalăSalata cu icre de ştiucă de Tulcea a devenit marcă protejată de Ministerul Agriculturii. Adică toţi cei care vând acest...
pe 06.07.2018 la 19:21Rețeta originală a micilor. Sfaturile culinare datează din secolul al 19-lea
Rețeta originală a micilor. Sfaturile culinare datează din secolul al 19-leaNu trebuie să uităm că primii mici au fost inventaţi în Bucureşti, în celebrul restaurant "Carul cu Bere"! S-a întâmplat...
pe 26.04.2018 la 16:38O reţetă veche de trei secole e salvată de la dispariţie de gospodinele din Banat
O reţetă veche de trei secole e salvată de la dispariţie de gospodinele din BanatPăturată pe crumpi este numele preparatului care ar putea avea parte şi de propriul festival. Până atunci, o echipă Observator...
pe 25.04.2018 la 07:19Urzicile picante preparate în stil mexican, o adevărată provocare culinară
Urzicile picante preparate în stil mexican, o adevărată provocare culinarăAu vitamine, minerale şi ajută organismul să lupte cu o sumedenie de boli. Nu vorbim despre vreun medicament, ci despre urzici.
pe 21.04.2018 la 19:19Anca Lungu şi chef Nicolae Tand au pregătit pentru Paşte o gustoasă friptură de miel cu sparanghel, praz şi fasole verde
Anca Lungu şi chef Nicolae Tand au pregătit pentru Paşte o gustoasă friptură de miel cu sparanghel, praz şi fasole verdeTradiţionala friptură de miel poate fi reinterpretată într-un mod gustos, dar mai ales sănătos.
pe 06.04.2018 la 19:19Rețetele celor mai delicioși cozonaci de țară, aşa cum îi făceau bunicile pe vremuri
Rețetele celor mai delicioși cozonaci de țară, aşa cum îi făceau bunicile pe vremuripe 03.04.2018 la 07:54
Rețetele de post, de la tradițional la exotic
Rețetele de post, de la tradițional la exoticpe 20.02.2018 la 16:33
Cum se face coliva. Prepară rețeta tradițională
Cum se face coliva. Prepară rețeta tradiționalăCum se face coliva: alimentul funerar se prepară pe durata a două zile, pentru a obține gustul din rețeta tradițională și...
pe 19.01.2018 la 11:33Piftie ca la mama acasă! O gospodină din Vâlcea ştie cea mai bună reţetă de piftie de găină
Piftie ca la mama acasă! O gospodină din Vâlcea ştie cea mai bună reţetă de piftie de găinăSe fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun! Cine n-a terminat sarmalele, cârnaţii sau caltaboşi, azi are treabă.
pe 24.12.2017 la 08:54Siropul de hrean care arde grăsimea de pe burtă. Cum se prepară reţeta
Siropul de hrean care arde grăsimea de pe burtă. Cum se prepară reţetaSiropul de hrean e una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de grăsimea de pe burtă. Reţeta poate da rezultate atunci...
pe 20.12.2017 la 19:20Rețete tradiționale ardelenești pentru masa de Crăciun
Rețete tradiționale ardelenești pentru masa de CrăciunTradiţia rămâne tradiţie în toate colţurile ţării înaintea Crăciunului! În Harghita şi Mureş, bucatele se conservă cu...
pe 17.12.2017 la 19:24Rețeta de omletă a la Gordon Ramsay: cum se prepară
Rețeta de omletă a la Gordon Ramsay: cum se preparăGordon Ramsay, realizatorul emisiunii-fenomen "Hell's Kitchen" vine cu o rețetă delicioasă de omletă. E simplă, dar cu un gust...
pe 10.12.2017 la 01:00Cum se prepară pasta de mici
Cum se prepară pasta de miciPasta de mici este făcută dintr-un amestec de carne de vită cu oaie și porc. Gustul mititeilor e desăvârșit de condimente.
pe 03.12.2017 la 01:57Rețeta originală de mici. Cum se preparau mititeii acum 100 de ani
Rețeta originală de mici. Cum se preparau mititeii acum 100 de aniRețeta originală de mici are deja o istorie de 100 de ani, dar cu începuturi neclare. Unii spun că mititeii ar fi apărut...
pe 02.12.2017 la 15:01A vrut să slujească în altar, până când a intrat în bucătărie! Andrei Olteanu este marele campion "Chefi la cuţite"
A vrut să slujească în altar, până când a intrat în bucătărie! Andrei Olteanu este marele campion "Chefi la cuţite"Voia să se facă preot, însă a ajuns în elita bucătarilor din România. Marele câştigător al celui de-al patrulea sezon...
pe 29.11.2017 la 19:36Secretul pentru masa perfectă de Crăciun! Asul din mâneca bucătarilor îl reprezintă rețetele străvechi
Secretul pentru masa perfectă de Crăciun! Asul din mâneca bucătarilor îl reprezintă rețetele străvechiV-aţi întrebat vreodată care este mâncarea tradiţional românească? În postul Crăciunului, reporterii Observator dezvăluie...
pe 23.11.2017 la 19:38Tradiţie culinară, la scară industrială
Tradiţie culinară, la scară industrialăE vremea când gospodinele pregătesc bunătăţile pentru cămară. Însă pentru cine nu are timp de petrecut în bucătărie,...
pe 04.10.2017 la 19:32Tocana cu legume de toamnă - o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească!
Tocana cu legume de toamnă - o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească!Tocana cu legume este o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească cu vinete, ardei și roșii, perfectă pentru acest...
pe 10.09.2017 la 11:43Zacuscă făcută la foc de lemne, după rețeta bunicii
Zacuscă făcută la foc de lemne, după rețeta buniciiSe apropie sfârşitul verii iar multe dintre gospodine muncesc deja. Trebuie să facă tot felul de bunătăţi pentru iarnă....
pe 20.08.2017 la 17:21Sunt preferații tăi? Cum să faci CARTOFI PRĂJIȚI fără să îi prăjești deloc
Sunt preferații tăi? Cum să faci CARTOFI PRĂJIȚI fără să îi prăjești delocÎn timpul prăjirii sunt distruse vitaminele din legume, iar unele minerale devin nocive
pe 18.07.2017 la 10:10Chef Cătălin Scărlătescu nu mai e la cuţite cu nimeni! A pregătit un burger special, după o reţetă inventată chiar de el
Chef Cătălin Scărlătescu nu mai e la cuţite cu nimeni! A pregătit un burger special, după o reţetă inventată chiar de elCând se întâlnesc cel mai popular chef din România şi cel mai priceput bucătar din Cipru ies burgeri cu halloumi. Adică...
pe 16.05.2017 la 20:02Clienţi păcăliţi, pe bani frumoşi! Bărbat din Argeş, prins de poliţişti că vindea motorină contrafăcută
Clienţi păcăliţi, pe bani frumoşi! Bărbat din Argeş, prins de poliţişti că vindea motorină contrafăcutăApă, colorant alimentar din plin şi puţină motorină, pentru miros. Este combustibilul pe care individul îl vindea în satele...
pe 28.04.2017 la 07:54