Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară
Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoarăŞtim bine că pandemia i-a făcut pe români să golească rafturile magazinelor! Nu puţini sunt cei care au acum cămările pline...
pe 01.04.2020 la 07:45Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa
Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţaNu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o...
pe 09.03.2020 la 16:36Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii
Afacere de succes la Iași, cu rețetele buniciiDoi tineri din Iaşi au transformat reţetele bunicii într-o afacere de succes. Au deschis o cofetărie, unde cornuleţele şi...
pe 23.02.2020 la 19:36Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol
Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamolUnul dintre cele mai vândute medicamente stârneşte controverse în Europa. În Franţa, paracetamolul mai poate fi cumpărat doar...
pe 21.01.2020 la 21:14Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina
Sărbătorile au gustul copilăriei în BucovinaÎn Bucovina, sărbătorile au un gust aparte. Gospodinele au trudit toată ziua, au pregătit poale-n brâu şi au stat cu orele pe...
pe 24.12.2019 la 21:08Punctul gastronomic local, un nou concept în România
Punctul gastronomic local, un nou concept în RomâniaOrice bucătar şi-ar dori să-şi audă clienţii spunând că au mâncat ca la mama acasă! Însă, dacă sunteţi de părere că...
pe 19.12.2019 la 16:38Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun
Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de CrăciunMasa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm...
pe 13.12.2019 la 07:50Brânzeturi românești, cu rețete de la străini
Brânzeturi românești, cu rețete de la străiniAu început pregătirile pentru masa de sărbători! Micii producători care au mizat pe delicatese primesc comenzi pe bandă...
pe 03.12.2019 la 19:52Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați
Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentațiCu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale...
pe 30.11.2019 la 22:24Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului
Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortuluiCel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat...
pe 26.11.2019 la 21:52Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc
Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porcPastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc, mai ales toamna, când se combină mult mai bine cu tulburelul!...
pe 07.11.2019 la 16:49Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș
Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din MureșÎn anii în care piaţa e sufocată de produse cosmetice şi de igienă cu fel de fel de arome, culori şi texturi, o tradiţie...
pe 24.10.2019 la 07:57Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios
Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc deliciosMâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine...
pe 21.10.2019 la 14:28Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul
Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarulAre carnea neagră ca pana corbului, i se spune puiul Lamborghini şi este varianta exotică a păsărilor crescute în ograda...
pe 07.10.2019 la 21:18Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă
Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasăCondimentele schimbă total gustul mâncarii. Carnea de miel îşi poate schimba gustul imediat dacă este condimentată cum...
pe 03.10.2019 la 12:34Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani
Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de aniÎn plin sezon al dulceţurilor, o familie din Apuseni ne propune să ne reîntoarcem la tradiţie şi la aromele toamnei de...
pe 25.09.2019 la 19:36Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă
Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnăÎn sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în...
pe 16.09.2019 la 21:50Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție
Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepțieBogdan Stanoevici este un actor și-un bucătar de excepție. Și, pentru a o demonstra, ne-a pregătit „Salată cu anșoa, capere...
pe 11.09.2019 la 15:43Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă
Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasăÎn multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu...
pe 10.09.2019 la 21:14Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute
Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzuteA venit şi momentul reîntâlnirii cu cei trei maeştri într-ale gătitului. Sezonul cu numărul 7 al show-ului culinar, Chefi la...
pe 09.09.2019 la 16:32Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu
Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin ScărlătescuChef Radu Ștefan Tudor ne învață cum să pregătim o reţetă nemaipomenită de creveţi cu sos de unt cu pătrunjel şi...
pe 04.09.2019 la 12:24Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării
Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncăriiAromele din farfurie vin şi din stropii de băutură! Chefii s-au întors la moda reţetelor cât mai simple. Iar pentru un gust...
pe 27.08.2019 la 22:18Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase
Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoaseCine nu a ţinut măcar o dată dietă înainte să meargă în concediu la mare? Sau nu s-a înfometat din dorinţa de a arăta...
pe 23.08.2019 la 09:49Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu
Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia PăunescuOlivia Păunescu a lăsat platoul Observatorului pentru o excursie la malul mării. Și, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, a...
pe 07.08.2019 la 15:08Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor
Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilorRoadele pământului şi cele ale mării se întâlnesc şi se îmbină armonios într-o reţetă plină de savoare. Surf and Turf,...
pe 30.07.2019 la 16:38Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT
Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOTAmplă reţea de falsificatori de bancnote anihilată de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. S-a întâmplat...
pe 20.07.2019 la 10:55Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil
Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani OțilCcălătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani, colegul de la Neatza, care a încercat să dea şi el o mână...
pe 12.07.2019 la 12:50Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh
Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată freshCum ne pregătim o salată de vară? Colegele noastre au dat o raită prin nişte restaurante şi au strâns câteva reţete de...
pe 08.07.2019 la 14:15Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)
Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)Ne-am obişnuit să gătim dovleceii în fel şi chip! Însă nu este cazul să ignorăm nici florile de dovleac. Pentru cei care...
pe 22.06.2019 la 13:14Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români
Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre româniOmlete, ciorbe, chiftele sau clătite. În mod normal, le găsim pe toate în meniul unui singur restaurant. Însă, moda s-a...
pe 07.06.2019 la 21:08Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumuluiÎn farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au...
pe 26.05.2019 la 19:24Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă
Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţăLuna mai are parfum de soc. E vremea florilor albe din care se prepară socata, o băutură răcoritoare care ne trezeşte amintiri...
pe 23.05.2019 la 21:16Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii
Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori baniiPlanta-minune care dă gust reţetelor săseşti câştigă tot mai mult teren. Pentru o plantaţie de rubarbă profitul poate fi...
pe 17.05.2019 la 22:12Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)
Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Asta pentru că borşul de verze, specifică judeţului Bacău,...
pe 10.05.2019 la 16:34Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată
Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventatăDe la brânză dulce, la foie gras şi trufe, imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele...
pe 08.05.2019 la 22:18Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel
Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de mielÎn fiecare an, sărbătorile de Paşte îl prind pe Nicolai Tand în casa părintească din Rozalva, judeţul Maramureş. Îi place...
pe 29.04.2019 la 10:43Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România
Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în RomâniaDe la cotletul frăgezit în vin alb din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are...
pe 25.04.2019 la 20:52Unde găsim cel mai bun drob din România
Unde găsim cel mai bun drob din RomâniaDin Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre...
pe 24.04.2019 la 22:04Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)
Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua drumul Chinei de sărbători. Desertul are câteva...
pe 23.04.2019 la 21:53Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătate
Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătatePuţini mai ştiu câte beneficii are măcrişul şi că este un adevărat medicament pentru sănătate! Demult, această plantă...
pe 15.04.2019 la 11:20Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)
Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)Un nou produs dobrogean îşi face, uşor uşor, loc pe harta gastronomică a României. Brânza de capră din Stejaru, Tulcea, a...
pe 14.04.2019 la 09:57Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)
Reţete de Paşte reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană (Video)Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că chefii...
pe 12.04.2019 la 16:29Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor (Video)
Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor (Video)Pentru mulţi dintre noi, mărul reprezintă fructul copilăriei. Mai ales al celei petrecute la bunici. Pentru că bunicile ştiau...
pe 08.04.2019 la 17:20Reţete de clătite delicioase, preparate de un pictor şi un designer din Cluj
Reţete de clătite delicioase, preparate de un pictor şi un designer din ClujDoi tineri au dus clătitele la nivel de artă! Sărate sau dulci, cu ciocolată, fructe, îngheţată sau frişcă creaţiile lor...
pe 05.04.2019 la 17:32Farfuriile comestibile, alternativa propusă de un cuplu din Cluj
Farfuriile comestibile, alternativa propusă de un cuplu din ClujSunt români care nu se ridică de la masă, până nu mănâncă şi farfuria. Este 100% naturală şi bogată în fibre. Un cuplu...
pe 21.03.2019 la 19:47Postul nu mai înseamnă cartofi prăjiţi şi fasole bătută. Cu ce sugestii vin bucătarii (Video)
Postul nu mai înseamnă cartofi prăjiţi şi fasole bătută. Cu ce sugestii vin bucătarii (Video)Ne aflăm în cel mai greu post al anului, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la plăcerea gustului. Ne uşurează...
pe 19.03.2019 la 21:06Deserturi de post. Reţete şi mod de preparare
Deserturi de post. Reţete şi mod de prepararePostul Paştelui este cel mai restrictiv, iar pentru amatorii de dulciuri e şi cel mai greu de ţinut! Asta doar dacă nu ştiu...
pe 13.03.2019 la 16:30Iubitorii de dulciuri se pot bucura de un nou sortiment: ciocolata roz!
Iubitorii de dulciuri se pot bucura de un nou sortiment: ciocolata roz!Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata...
pe 11.03.2019 la 17:32Mucenicii, nelipsiţi în fiecare început de martie
Mucenicii, nelipsiţi în fiecare început de martieAroma dulce de nucă, scorţişoară şi aluat copt a cuprins casele românilor şi magazinele, înainte de sărbătoarea celor 40...
pe 08.03.2019 la 14:32Cum se prepară cei mai buni mucenici moldovenești
Cum se prepară cei mai buni mucenici moldoveneștiSunt două feluri de mucenici. Unii care se fac din aluat, care se zice că sunt moldoveneşti, cu nucă şi cu miere, şi mai sunt...
pe 08.03.2019 la 13:40