Apa sărată pentru murături, scoasă direct din fântână
Apa sărată pentru murături, scoasă direct din fântânăToamna se culeg roadele, dar se şi păstrează pentru anotimpul rece. Oamenii gospodari au început deja să pregătească...
pe 19.09.2020 la 09:34Românii au început să facă rezervări pentru vaccinul antigripal
Românii au început să facă rezervări pentru vaccinul antigripalA fost nevoie de o pandemie ca să luăm în serios recomandările medicilor de a ne vaccina antigripal. Mâine va începe livrarea...
pe 14.09.2020 la 21:57Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasă
Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasăRestaurantele de lux din capitala Marii Britanii au găsit soluţia să-ţi reducă pierderile provocate de pandemie. Fac livrări...
pe 28.08.2020 la 17:14Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergi
Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergiGemenele folclorului maramureşan, Suzana şi Daciana Vlad nu se pricep doar la cântat şi dansat, ci şi la gătit. Le vedem...
pe 27.08.2020 la 16:33Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscă
Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscăFacem ce facem şi tot în bucătărie ajungem. Iar diversitatea este foarte importantă acolo. Mereu căutăm parcă ceva care să...
pe 13.08.2020 la 12:38Papanașii, desertul cu origini străvechi
Papanașii, desertul cu origini străvechiCunoscuţi cu originile în Danemarca, aduşi pe meleagurile noastre de austro-ungari şi adaptaţi gusturilor autentice, papanaşii...
pe 19.07.2020 la 08:31Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas
Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas„Le facem ca pe vremea bunicii” este poate cea mai des întâlnită replică pe care o auzim şi o folosim atunci când ne...
pe 12.06.2020 la 12:20E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generații
E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generațiiE vremea socatei, sucul copilăriei şi leacul natural dat nepoţilor de bunici. La sate, tradiţia nu s-a pierdut nici astăzi. Dis...
pe 24.05.2020 la 08:58Rețetă de friptură de miel ca la restaurant
Rețetă de friptură de miel ca la restaurantMeniul de Paști nu este complet fără celebra friptură de miel. Cum duminică vom sta în case, mulţi fără o parte din...
pe 18.04.2020 la 10:01Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele
Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restauranteleMeniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în...
pe 16.04.2020 la 12:42Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, Iancu
Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, IancuAcasă la Nicolai Tand nu este timp de plictiseală. Chiar dacă nu pot ieşi afară, celebrul chef şi fiul său nu îşi mai văd...
pe 03.04.2020 la 12:44Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară
Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoarăŞtim bine că pandemia i-a făcut pe români să golească rafturile magazinelor! Nu puţini sunt cei care au acum cămările pline...
pe 01.04.2020 la 07:45Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa
Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţaNu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o...
pe 09.03.2020 la 16:36Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii
Afacere de succes la Iași, cu rețetele buniciiDoi tineri din Iaşi au transformat reţetele bunicii într-o afacere de succes. Au deschis o cofetărie, unde cornuleţele şi...
pe 23.02.2020 la 19:36Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol
Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamolUnul dintre cele mai vândute medicamente stârneşte controverse în Europa. În Franţa, paracetamolul mai poate fi cumpărat doar...
pe 21.01.2020 la 21:14Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina
Sărbătorile au gustul copilăriei în BucovinaÎn Bucovina, sărbătorile au un gust aparte. Gospodinele au trudit toată ziua, au pregătit poale-n brâu şi au stat cu orele pe...
pe 24.12.2019 la 21:08Punctul gastronomic local, un nou concept în România
Punctul gastronomic local, un nou concept în RomâniaOrice bucătar şi-ar dori să-şi audă clienţii spunând că au mâncat ca la mama acasă! Însă, dacă sunteţi de părere că...
pe 19.12.2019 la 16:38Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun
Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de CrăciunMasa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm...
pe 13.12.2019 la 07:50Brânzeturi românești, cu rețete de la străini
Brânzeturi românești, cu rețete de la străiniAu început pregătirile pentru masa de sărbători! Micii producători care au mizat pe delicatese primesc comenzi pe bandă...
pe 03.12.2019 la 19:52Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați
Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentațiCu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale...
pe 30.11.2019 la 22:24Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului
Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortuluiCel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat...
pe 26.11.2019 la 21:52Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc
Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porcPastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc, mai ales toamna, când se combină mult mai bine cu tulburelul!...
pe 07.11.2019 la 16:49Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș
Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din MureșÎn anii în care piaţa e sufocată de produse cosmetice şi de igienă cu fel de fel de arome, culori şi texturi, o tradiţie...
pe 24.10.2019 la 07:57Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios
Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc deliciosMâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine...
pe 21.10.2019 la 14:28Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul
Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarulAre carnea neagră ca pana corbului, i se spune puiul Lamborghini şi este varianta exotică a păsărilor crescute în ograda...
pe 07.10.2019 la 21:18Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă
Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasăCondimentele schimbă total gustul mâncarii. Carnea de miel îşi poate schimba gustul imediat dacă este condimentată cum...
pe 03.10.2019 la 12:34Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani
Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de aniÎn plin sezon al dulceţurilor, o familie din Apuseni ne propune să ne reîntoarcem la tradiţie şi la aromele toamnei de...
pe 25.09.2019 la 19:36Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă
Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnăÎn sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în...
pe 16.09.2019 la 21:50Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție
Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepțieBogdan Stanoevici este un actor și-un bucătar de excepție. Și, pentru a o demonstra, ne-a pregătit „Salată cu anșoa, capere...
pe 11.09.2019 la 15:43Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă
Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasăÎn multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu...
pe 10.09.2019 la 21:14Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute
Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzuteA venit şi momentul reîntâlnirii cu cei trei maeştri într-ale gătitului. Sezonul cu numărul 7 al show-ului culinar, Chefi la...
pe 09.09.2019 la 16:32Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu
Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin ScărlătescuChef Radu Ștefan Tudor ne învață cum să pregătim o reţetă nemaipomenită de creveţi cu sos de unt cu pătrunjel şi...
pe 04.09.2019 la 12:24Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării
Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncăriiAromele din farfurie vin şi din stropii de băutură! Chefii s-au întors la moda reţetelor cât mai simple. Iar pentru un gust...
pe 27.08.2019 la 22:18Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase
Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoaseCine nu a ţinut măcar o dată dietă înainte să meargă în concediu la mare? Sau nu s-a înfometat din dorinţa de a arăta...
pe 23.08.2019 la 09:49Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu
Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia PăunescuOlivia Păunescu a lăsat platoul Observatorului pentru o excursie la malul mării. Și, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, a...
pe 07.08.2019 la 15:08Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor
Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilorRoadele pământului şi cele ale mării se întâlnesc şi se îmbină armonios într-o reţetă plină de savoare. Surf and Turf,...
pe 30.07.2019 la 16:38Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT
Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOTAmplă reţea de falsificatori de bancnote anihilată de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. S-a întâmplat...
pe 20.07.2019 la 10:55Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil
Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani OțilCcălătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani, colegul de la Neatza, care a încercat să dea şi el o mână...
pe 12.07.2019 la 12:50Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh
Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată freshCum ne pregătim o salată de vară? Colegele noastre au dat o raită prin nişte restaurante şi au strâns câteva reţete de...
pe 08.07.2019 la 14:15Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)
Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)Ne-am obişnuit să gătim dovleceii în fel şi chip! Însă nu este cazul să ignorăm nici florile de dovleac. Pentru cei care...
pe 22.06.2019 la 13:14Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români
Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre româniOmlete, ciorbe, chiftele sau clătite. În mod normal, le găsim pe toate în meniul unui singur restaurant. Însă, moda s-a...
pe 07.06.2019 la 21:08Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumuluiÎn farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au...
pe 26.05.2019 la 19:24Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă
Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţăLuna mai are parfum de soc. E vremea florilor albe din care se prepară socata, o băutură răcoritoare care ne trezeşte amintiri...
pe 23.05.2019 la 21:16Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii
Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori baniiPlanta-minune care dă gust reţetelor săseşti câştigă tot mai mult teren. Pentru o plantaţie de rubarbă profitul poate fi...
pe 17.05.2019 la 22:12Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)
Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Asta pentru că borşul de verze, specifică judeţului Bacău,...
pe 10.05.2019 la 16:34Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată
Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventatăDe la brânză dulce, la foie gras şi trufe, imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele...
pe 08.05.2019 la 22:18Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel
Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de mielÎn fiecare an, sărbătorile de Paşte îl prind pe Nicolai Tand în casa părintească din Rozalva, judeţul Maramureş. Îi place...
pe 29.04.2019 la 10:43Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România
Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în RomâniaDe la cotletul frăgezit în vin alb din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are...
pe 25.04.2019 la 20:52Unde găsim cel mai bun drob din România
Unde găsim cel mai bun drob din RomâniaDin Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre...
pe 24.04.2019 la 22:04Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)
Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua drumul Chinei de sărbători. Desertul are câteva...
pe 23.04.2019 la 21:53